Diversos conductors que han vist l'emú per la carretera han donat l'avís (ACN)
Diversos conductors que han vist l'emú per la carretera han donat l'avís (ACN)
Madremanya, Gironès

Un emú s'escapa i volta per les Gavarres abans de ser capturat a Madremanya

L'animal ha sorprès alguns conductors que l'han trobat corrent per la carretera

Actualitzat

Els Agents Rurals han aconseguit capturar, amb l'ajuda d'un veí de Madremanya, al Gironès, l'emú que des d'aquest dimecres voltava per les Gavarres.

Ha estat quan faltaven pocs minuts per les dues del migdia quan un home s'ha creuat amb l'animal a la carretera Giv-6701, just a l'encreuament que condueix al Santuari d'els Àngels. El veí ha agafat l'emú pel coll fins que han arribat els Agents Rurals que estaven voltant per la zona buscant la bèstia.

 

Aleshores li han llençat una xarxa per tal d'impedir que s'escapés. Al cap d'uns instants s'ha avisat al propietari de l'ocell, que també ha participat a les tasques de recerca, i que en aquells moments estava fent voltes amb el seu vehicle buscant l'animal.

Un cop ha arribat l'amo l'han carregat en una furgoneta per emportar-se'l a la finca de Sant Daniel de Girona d'on es va escapar dimecres.

 

 

Perdut al massís de les Gavarres

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de diversos conductors pels volts de dos quarts de vuit del matí, quan s'han creuat amb l'animal que caminava per la carretera GIV-6701, entre Monells i Madremanya. De fet, alguns excursionistes van veure'l ahir dimecres pels voltants d'els Àngels.

 

Els Mossos i els Agents Rurals han buscat l'animal, semblant a un estruç i de prop d'un metre i mig d'alçada, que també se l'havia vist caminant pel mig de Madremanya, davant de la sorpresa dels vianants. Uns veïns han explicat que també van veure un animal d'aquestes característiques a la zona dels Àngels.

El succés ha obligat als conductors a fer maniobres per tal de no atropellar la bèstia. A mig matí s'ha afegit a la recerca el propietari de l'emú. De fet, durant prop d'una hora, els agents l'han tingut controlat en un tancat del veïnat del Padró de Madremanya.

 

Fins i tot se li ha col·locat una manta al cap per evitar que escapés, però un gos l'ha espantat, i ha arrencat a córrer marge avall.
Aleshores s'ha tornat a posar en marxa el dispositiu entre Mossos i Agents Rurals per intentar capturar l'animal. La recerca s'ha centrat entre les poblacions de Madremanya i Sant Martí Vell, i pel veïnat de Vilossa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut