Un documental sobre sacerdots pederastes sacseja la catòlica Polònia
L'esglèsia catòlica polonesa ha demanat perdó

Un documental sobre sacerdots pederastes sacseja la catòlica Polònia

El govern del país, conservador i molt pròxim a l'Església, porta al Parlament canvis legals per endurir les penes contra la pedofília a conseqüència de l'impacte del documental

Actualitzat

"No ho diguis a ningú" és el nom del documental sobre violacions i abusos sexuals per part de sacerdots que ha provocat canvis en la legislació polonesa. L'impacte de la pel·lícula a la societat ha sigut tal, que el govern porta aquest dimecres al Parlament del país la proposta per endurir les penes per pedofília.

Els més de 12 milions d'espectadors que van veure el documental van ser testimonis de com els sacerdots reconeixen els abusos i es disculpen davant les seves víctimes. Al mateix temps, van constatar com molts dels agredits es van intentar suïcidar.


Davant l'impacte que ha tingut "No ho diguis a ningú" i l'evidència que el partit conservador al poder, Dret i Justícia, té estretes vinculacions amb la jerarquia catòlica, el govern ha presentat l'agreujament de penes. Es vol passar dels actuals 15 anys de presó pels delictes de pedofília, als 30 anys.

El primer ministre de Polònia, Mateusz Morawiecki, justifica així la mesura:

"Els canvis per endurir la responsabilitat penal dels actes pedòfils es reforcen en el nostre sistema legal i contribuirem a fer que la societat vegi que hi ha justícia."

 

Més de 12 milions d'espectadors han vist "No ho diguis a ningú"

 

La jerarquia catòlica, trasbalsada

Els mals resultats previstos a les imminents eleccions europees han portat el govern polonès a impulsar aquesta iniciativa. A més, el partit conservador acusa l'oposició de polititzar els escàndols d'abusos. L'expresident de Polònia Lech Walesa considera que "les proves demostren cada vegada més que els sacerdots no tenien raó".

"Puc dir, per mi mateix, que demanem disculpes a les víctimes", lamenta el nunci apostòlic a Polònia, Salvatore Penacchio. És la veu d'una institució que ha reaccionat demanant perdó.

L'emissió del documental, dirigit per Tomasz Sekielski, ha portat un grup de manifestants davant la residència de l'arquebisbe de Gdansk, Leszek Glodz. Se l'acusa d'encobriment de sacerdots pederastes.

ARXIVAT A:
Pederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut