Madrid

Un document de la SGAE afirma que els blogs enllacen "sovint" continguts il·legals

La SGAE ha tornat a aixecar una polèmica a la xarxa, aquesta vegada per la definició de "blog" que hi ha en un document que pretenen distribuir als instituts espanyols. En concret, s'hi diu que un blog és un "diari o revista que es publica a internet" i que "tot sovint es fan servir per publicar enllaços a arxius que poden ser còpies il·legals de música, pel·lícules o altres fitxers multimèdia". Davant d'aquesta acusació implícita ja s'ha reaccionat amb una campanya que recull firmes per evitar que el document es distribueixi com es pretén als instituts de Secundària.

Actualitzat
Es tracta d'una guia per a pares i professors que s'ocupa exclusivament d'aquests continguts i que ha elaborat Childnet. La seva adaptació es refereix als blogs com un lloc on la il·legalitat és freqüent i aquesta al·lusió és la que ha suscitat les queixes.

Des d'Actuable es promou la recollida de firmes en contra de la distribució del document als instituts. Pretenen obtenir-ne un miler en trenta dies. Aquest migdia s'acostaven als dos centenars de suports. A més, l'edició ha merescut comentaris a diversos blogs molt llegits i també al Twitter, on una vegada més s'han acumulat les crítiques contra aquesta societat de gestió de drets.

Internautes amb C's

Ara bé, la polèmica no se centra solament en aquest costat. Coneguts defensors dels internautes han decidit entrar de ple en la política i ho han fet participant a la llista que Ciutadans presenta a la ciutat de Madrid.

Víctor Domingo, encara president de l'Asociación de Internautas, es presenta de cap de llista a la presidència de la comunitat madrilenya encapçalant la llista de Ciutadans, en l'anomenada "Federación Centro" del partit que a Catalunya lidera Albert Rivera.

En aquesta llista hi ha també l'advocada Ofelia Tejerina, que ha defensat sempre causes relacionades amb l'ús d'internet, però també, i de número 6, Miguel Ángel Sánchez, membre de la SGAE i de Promusicae, promotors d'aquest document que volen distribuir als instituts.
Anar al contingut