Girona

Un doblet d'Ángel per al Getafe esguerra l'últim test del Girona (3-3)

Els d'Eusebio Sacristán han firmat un empat contra l'equip madrileny en l'últim amistós de pretemporada. Borja García, el "Choco" Lozano i Juanpe han donat avantatge a l'equip gironí, però dues dianes d'Ángel a les acaballes del partit han privat el Girona de la victòria. D'aquí a sis dies, arrenca la Lliga a Montilivi

El Girona d'Eusebio Sacristán no ha ofert la millor cara de la pretemporada. En l'últim assaig abans de l'estrena en la Lliga, contra un rival de Primera com el Getafe, s'ha hagut de conformar amb un empat (3-3), tot i disposar d'un avantatge de dos gols quan faltaven quinze minuts per al final. La irrupció d'Ángel Rodríguez, autor d'un doblet, ha frustrat les aspiracions del Girona, que tanca la preparació de l'estiu amb quatre victòries, dos empats i dues derrotes.

El partit, que s'ha jugat a Alcorcón, servirà de toc d'atenció per al Girona quan falten sis dies per al debut en la Lliga contra el Valladolid, a Montilivi. Eusebio ha apostat, d'entrada, amb un onze amb els pesos pesants de l'equip, com Portu, que va descansar en l'últim partit contra el Reus. Pedro Porro ha estat titular a la banda dreta de la defensa. Podria ser-ho, també, divendres que ve contra el Valladolid, perquè Aday, teòric titular al lateral dret, haurà de complir un partit de sanció. L'única absència destacada, avui, ha estat la de l'uruguaià Stuani, que només ha disputat els últims minuts. Encara està en ple rodatge.

Des de bon començament, Pepe Bordalás, l'entrenador de Getafe, ha ordenat una pressió alta per dificultar la sortida de la pilota al Girona. Ha forçat més d'una pèrdua al rival i més d'un maldecap a Bono, amb dubtes a l'hora de jugar la pilota amb els peus. No ha servit, però, per generar gaires ocasions clares. En els primers minuts, només ho ha intentat Arambarri, des de lluny i sense punteria.

El Girona, en canvi, ha sabut esperar el seu moment. Una centrada de Pedro Porro ha caigut als peus de Pere Pons i el seu xut, desviat en primera instància per Chichizola, ha estat aprofitat per Borja García per anotar el 0-1, abans del primer quart d'hora de partit. El "10" li prova, al migcampista. Avui, Borja ha tornat a lluir aquest dorsal. El conservarà tota la temporada.

La resposta per part del Getafe ha estat immediata. Sergi Guardiola, Antunes –amb una centrada enverinada– i novament Arambarri han amenaçat la porteria del Girona.

Ha estat molt més efectiu l'equip d'Eusebio, i gràcies a una de les armes més ben treballades a Montilivi: l'estratègia. Ja ho era la temporada passada amb Machín a la banqueta, però el Girona no ha perdut el bon costum. A la sortida d'un córner, Aleix Garcia l'ha posat al punt de penal i el "Choco" Lozano, lliure de marca, ha superat el porter del Getafe. Era el minut 37.

Després del descans, el Girona ha sortit un pèl adormit i ho ha pagat. En la primera acció de la represa, Amath ha combinat amb Portillo i s'ha plantat dins de l'àrea. Ha estat generós i ha regalat el gol a Jorge Molina. Gorka Iraizoz, que havia substituït Bono durant la mitja part, no ha pogut fer-hi res.

L'estratègia, una arma infal·lible

L'equip gironí ha hagut de recórrer, novament, a l'estratègia. I ha tornat a funcionar, gràcies també a una centrada d'Aleix Garcia. L'autor del gol, però, ha estat un altre. Juanpe s'ha elevat per sobre de tots per marcar, de cap, l'1-3. La temporada passada, Juanpe va ser el defensa més golejador de la Lliga. No és cap casualitat que, aquest estiu, el seu nom hagi estat en l'agenda de molts clubs, com el Sevilla.

L'entrada en escena del davanter Ángel Rodríguez, quan faltava mitja hora per al final del partit, ha revolucionat el joc del Getafe. I ha desmuntat per complet la defensa del Girona. Primer, ha escurçat diferències, en el minut 77. Ha afusellat Gorka des de la frontal de l'àrea petita. Instants abans, el porter navarrès havia estat providencial amb dues grans aturades. Gorka tampoc ha pogut evitar el 3-3 definitiu. El mateix Ángel, després d'una paret amb Jaime Mata, l'ha clavat amb un xut ajustat al pal.