Bikfaya

Un doble atemptat contra autobusos provoca 3 morts i 18 ferits al Líban

Nou atemptat al Líban. Tres persones han mort i divuit més han quedat ferides en dues explosions contra dos autobusos de passatgers al nord-est del Líban. Els fets han passat a la regió montanyosa d'Ain Alaq, a Bikfaya. Precisament, Bikfaya, de majoria cristiana, és la mateixa població on recentment va ser enterrat el ministre Pierre Gemayel, mort en atemptat com el seu pare i el seu oncle. Els fets passen també la vigília del segon aniversari de l'assassinat del primer ministre libanès Rafiq Hariri, origen d'una revolta interna que encara cueja.

Actualitzat

La policia libanesa ha informat que el doble atemptat ha provocat 3 morts i no 12, com havia indicat la televisió d'aquell país. Es tracta de dos libanesos i d'un egipci. Les primeres investigacions apunten que els artefactes ha explotat a l'interior de cada un dels autobusos en un interval de set minuts. Segons sembla, l'explosió d'un dels vehicles ha afectat el segon, que es trobava a només 50 metres de distància. La televisió libanesa ANB ha mostrat les primeres imatges del lloc dels fets, en què apareix un dels autobusos completament calcinat.

Almenys set ambulàncies s'han desplaçat fins a la zona per traslladar als hospitals les divuit persones que han quedat ferides de diversa consideració pels atemptats. Les tropes de l'exèrcit libanès també s'han desplaçat al lloc dels fets.

Les explosions han tingut lloc a la localitat de Bifkaya, en una zona de majoria cristiana prop de Beirut. Fa poc hi va ser enterrat el ministre Pierre Gemayel, mort en atemptat igual que el seu oncle, el president Gemayel. Aquest atac coincideix amb el segon aniversari, aquest dimecres, d'un altre atemptat, el que va costar la vida a l'exprimer ministre Rafiq Hariri i que va ser l'espurna de noves tensions entre les diferents comunitats del Líban. Precisament, les víctimes es dirigien a la zona per participar en els actes de commemoració de l’assassinat de Hariri.

Anar al contingut