Dades i imatges d'un dissabte d'aiguats

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte ha sigut un dia de plena efervescència d'un canvi de temps que ha acabat del tot amb l'onada de calor d'aquesta setmana. Els primers ruixats van caure divendres, però ha estat aquest dissabte quan les tempestes han proliferat amb facilitat. Protecció Civil ha activat el Procicat en fase de prealerta.

 

 

Durant la primera part del dia les tempestes han guanyat terreny pel Pirineu, el prelitoral i la costa barcelonina, i punts del nord-est. En molts casos han descarregat xàfecs curts però intensos, i acompanyats per fortes ràfegues de vent. Hi ha hagut algunes incidències.

Després d'una estona al migdia, ha arribat el torn per a les comarques del nord-est, amb una nova tongada de tempestes fortes que han afectat punts com l'Empordà o el Maresme. Aquest és el mapa amb alguns registres destacats de precipitació, provinents de les xarxes de Meteocat, Meteoclimatic, Meteopirineus i CatalunyaMeteoInfo. Cal tenir en compte que moltes d'aquestes quantitats van caure en poca estona.

Com sol passar en aquestes situacions, els observadors i aficionats ens heu fet arribar moltes imatges de les tempestes. Aquí recopilem alguns dels vostres vídeos.

 

 

La pluja ha tingut un altre efecte molt benvingut: el descens de la temperatura màxima, que ha caigut entre 3 i 12 ºC al terç nord del país. El vent reescalfat de ponent i mestral ha fet que la baixada no s'hagi notat tant a ponent, les Terres de l'Ebre i part del Camp de Tarragona. Fins i tot, a la línia de costa, la màxima ha pujat una mica. En aquest cas, el que ha baixat ha estat la xafogor:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut