Presó d'Ankara on Demirtas està reclòs preventivament
Presó d'Ankara on Demirtas està reclòs preventivament
Ankara

Un diputat kurd empresonat a Turquia denuncia que és víctima d'un "procés polític"

Estrasburg va exigir el mes passat a Erdogan que alliberés l'opositor Selahattin Demirtas, que està en presó preventiva

RedaccióActualitzat

El diputat kurd Selahattin Demirtas ha denunciat davant d'un tribunal turc que és víctima d'un "procés polític". Aquest és el primer pronunciament del diputat opositor des que el mes passat el Tribunal Europeu de Drets Humans va demanar el seu alliberament. Estrasburg va declarar per unanimitat que l'empresonament impossibilita al diputat del Partit Democràtic dels Pobles (HDP) participar en l'activitat parlamentària i, per tant, vulnera els seus drets polítics i els dels seus electors.

Al llarg de l'audiència d'aquest dimecres, Demirtas, empresonat sense judici fa més de dos anys, ha assegurat davant el tribunal que no pensa renunciar mai a cap de les seves conviccions:

"Encara que tingui 90 anys i no em quedin dents, no us demanaré el meu alliberament. Soc un ostatge polític i els ostatges polítics no poden demanar que se'ls alliberi."

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, que acusa el Partit Democràtic dels Pobles de ser la branca política del Partit dels Treballadors del Kurdistan, qualificat de terrorista per Turquia i els seus aliats occidentals, va rebutjar la decisió del Tribunal d'Estrasburg assegurant que no afectava el govern d'Ankara.

Però Turquia forma part del Consell d'Europa, per la qual cosa les decisions del Tribunal Europeu de Drets Humans són vinculants.
ARXIVAT A:
TurquiaKurdistanDrets humansJudicialLlibertat d'expressió Recep Tayip Erdogan
Anar al contingut