Iñarritu ha donat el condol al diputat de Vox que va perdre el fill en un atemptat d'ETA
Iñarritu ha donat el condol al diputat de Vox que va perdre el fill en un atemptat d'ETA

Un diputat de Bildu se solidaritza amb un de Vox a qui ETA va assassinar un fill

Jon Iñarritu ha reiterat la seva condemna a l'atemptat i ha traslladat la solidaritat a Antonio Salvá després que aquest s'ha referit als "seus amics d'ETA"

Actualitzat

Al Congrés dels Diputats s'ha viscut aquest dilluns una situació gens habitual. Un diputat de Bildu, Jon Iñarritu, ha condemnat un atemptat d'ETA en què va morir assassinat el fill d'un diputat de Vox, Antonio Salvá, a qui també ha donat el consol per aquells fets.

Tots dos són membres de la comissió de Justícia. I ha estat allà on Salvá ha ensenyat la imatge de com va quedar el cotxe patrulla on anava el seu fill, el guàrdia Civil Diego Salvá, assassinat per ETA el 2009 a la caserna de Palmanova, Mallorca

"Jo li diria als seus amics d'ETA que miressin això, que és exactament el que han fet amb el Patrol del meu fill."


Iñarritu li ha transmès el condol per un assassinat "que mai hauria d'haver patit" i ha recordat que, fa 11 anys, ell ja es va oposar a la violència d'ETA: 

"Jo, quan va passar aquest terrible assassinat, aquesta injustícia que el senyor Salva va patir a la seva família i que mai hauria d'haver patit, vaig expressar la meva condemna, el rebuig, del meu partit, i allò que vaig mantenir fa 11 anys ho continuo mantenint igual. Tot el meu respecte, solidaritat i condol."

 

 

 

 

El diputat d'EH Bildu prové d'Aralar, formació independentista que es va escindir de l'esquerra abertzale l'any 2001 i que rebutjava la violència d'ETA. 

Iñarritu ga afegit que Salvá, com a víctima, té la seva "solidaritat personal i profunda" i també el "respecte com a persona, com totes les persones presents a la sala" al marge del que pensi de la seva formació, "que segurament serà el mateix que vostè pensa de la meva", ha afegit. 

ARXIVAT A:
VoxTerrorismeETAPaís Basc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut