El dinosaure parlant des del faristol de l'Assemblea General de l'ONU
Un tiranousare ha ocupat la seu de l'ONU a Nova York per reclamar accions contra la crisi climàtica
Nova York

Un dinosaure irromp a l'ONU: "Si aneu posant excuses acabareu extingits com nosaltres"

Un bèstia virtual de l'antiguitat reclama des de l'Assemblea General de Nova York que s'actuï per evitar l'extinció de la humanitat

RedaccióActualitzat

Les Nacions Unides han trobat un còmplice animat per sacsejar consciències i promoure accions contra la crisi climàtica. Han pensat que un animal extingit podria contribuir a fer veure que els efectes de l'escalfament global van de debò.

I per això han creat en Frankie, un dinosaure virtual que ha irromput a la icònica sala de l'Assemblea General de Nova York per llançar un missatge a món:

"Sé unes quantes coses sobre l'extinció. Us he de dir, i us semblarà obvi, que extingir-se és una cosa dolenta. Però... I extingir-se un mateix? En 70 milions d'anys és la cosa més ridícula que he sentit mai."

Davant la mirada sorpresa dels diplomàtics de l'ONU, en Frankie ha reclamat a la humanitat que no posi més excuses per actuar. "Com a mínim nosaltres vam tenir un asteroide. Quina excusa teniu vosaltres?", ha preguntat.


"És com si subvencionéssim meteorits"

L'animació és una campanya del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament Don't choose extinction (No trieu l'extinció), per reclamar que es deixin de subvencionar els combustibles fòssils, tant per lluitar contra la crisi climàtica com per reduir la desigualtat.

L'ONU remarca que cada any es destinen 432.000 milions de dòlars a pagar fonts d'energia no renovables que contaminen l'atmosfera, diners que podrien dedicar-se a eliminar la pobresa.

"És com si nosaltres ens haguéssim gastat centenars de milions cada any subvencionant enormes meteorits. Això és el que feu ara", ha denunciat el tiranosaure, un animal que va desaparèixer de la Terra després d'una crisi climàtica.

"No penseu que ajudar-los [els països pobres] tindria més sentit que, no ho sé, pagar per la desaparició de tota una espècie?", conclou.

Artistes com Nicolaj Coster-Waldau, conegut pel paper de Jaime a "Joc de trons", o l'actriu mexicana Eiza González han col·laborat en la iniciativa posant veu al dinosaure en diversos idiomes.

 

La campanya arriba quan falten només 5 dies perquè comenci la cimera del clima de Glasgow.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaONU
Anar al contingut