Conca

Llibertat sota fiança per a l'home detingut per la mort d'una dona en un pantà de Conca

La parella viatjava des de Catalunya i estava fent turisme per Espanya

RedaccióActualitzat

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Motilla del Palancar ha deixat en llibertat sota fiança de 1.500 euros l'acompanyant de la dona que va morir aquest dimecres després que el cotxe en què anava es va precipitar a l'embassament d'Henchideros, al municipi Alarcón, a Conca. 

L'home havia estat detingut per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu. La víctima, una catalana de 58 anys, va morir en l'accident.

Després de prendre-li declaració aquest divendres, la jutge també ha imposat al detingut mesures cautelars, com la retirada del passaport i l'obligació de presentar-se al jutjat el dia 1 de cada mes.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa han indicat que l'investigat i la víctima no estaven casats ni tampoc tenien cap relació de parella, com s'havia apuntat en un primer moment, sinó que eren amics, segons les primeres investigacions.

Segons havia explicat l'alcalde d'Alarcón, Pedro Párraga,en el vehicle accidentat hi anava una parella catalana que venia de Chinchón. Párraga va explicar la versió dels fets que havia donat l'home, que va assegurar que estava "molt afectat".

La tarda d'aquest dimecres, un Land Rover Discovery de gran cilindrada es va precipitar a l'embassament amb la dona a dins. El conductor del vehicle i parella de la dona va declarar que es van aturar i ell va baixar del cotxe per fer unes fotografies. Segons la seva versió, quan es va girar ja va veure com el cotxe queia barranc avall.

Un testimoni va gravar amb el telèfon mòbil les impactants imatges del vehicle quan es precipitava des d'uns 70 metres d'altura fins al pantà.

 

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil va recuperar el cos de la dona la matinada de dijous. A la zona on es va precipitar el cotxe, l'embassament té entre 15 i 16 metres de profunditat.

 

El jutjat de Motilla del Palancar està a l'espera de les proves pericials i forenses per aclarir les causes per les quals el vehicle es va precipitar a l'embassament, així com els resultats de l'autòpsia de la dona.

Anar al contingut