Baena

Un detingut i dos imputats catalans en la desarticulació d'una xarxa de pedòfils estesa per tot Espanya

La Guàrdia Civil ha detingut catorze persones per corrupció de menors i possessió de material pornogràfic, que intercanviaven a través d'internet. L'operació s'ha desenvolupat simultàniament en vint-i-una províncies d'Espanya i s'han fet una quarantena d'escorcolls domiciliaris que han permès confiscar abundant material informàtic, entre el qual figuren més d'un milió d'imatges de contingut pedòfil. A part dels detinguts, també hi ha ha 20 imputats més. Una de les detencions s'ha fet a Girona i hi ha dues persones imputades a Barcelona. La investigació l'han dirigida especialistes de l'Equip de Delictes Informàtics i Tecnològics de la Guàrdia Civil de Còrdova, i en els registres i detencions hi han participat més de 150 guàrdies civils.

Actualitzat
L'operació, anomenada "Diana", va començar a mitjans de febrer arran de la denúncia d'un internauta presentada davant la Guàrdia Civil de Baena, a Còrdova. L'internauta, en accedir a un programa d'intercanvi d'arxius, va observar que en un hi havia camuflats vídeos "d'alt contingut pedòfil d'una nena de quatre anys".

Tots els detinguts i imputats els han posat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Únic de Baena i el material intervingut està sent objecte d'anàlisi i estudi.
Anar al contingut