L'assassinat de la menor ha coincidit amb una gran manifestació a París contra la violència contra les dones
L'assassinat de la menor ha coincidit amb una gran manifestació a París contra la violència contra les dones

Un detingut al sud de França per segrestar i matar una menor de 14 anys

La menor no va tornar divendres de l'institut i una càmera de seguretat va enregistrar com pujava al cotxe del detingut

Un home de 31 anys ha estat detingut al sud de França com a presumpte responsable del segrest i assassinat d'una nena espanyola de 14 anys.

El cos de la nena el van trobar a una casa abandonada de Birac-sur-Trec, una població que és a poca distància del seu domicili, a Tonneins, on la menor i la seva família haurien emigrat fa poc més d'un any.

La policia està investigant si el detingut hauria violat la menor abans de matar-la. El sospitós ja havia estat detingut el 2006 per una agressió sexual quan era menor. Així i tot, segons ha confirmat el fiscal d'Agen, el seu nom no apareixia en el fitxer policial d'agressors sexuals.

El fiscal que porta el cas ha explicat que la mare va denunciar divendres a la tarda la desaparició quan la menor no va tornar de l'institut. Gràcies a les càmeres de vigilància es va poder detectar que la menor havia pujat al vehicle de l'home que ara està detingut.

Identificat el vehicle, la policia va arribar a la casa de l'ara detingut. L'home els va rebre dient "sé perquè sou aquí", segons ha detallat del fiscal Olivier Naboulet. Més tard, va acompanyar la policia fins a la casa abandonada on hi havia el cos de la menor.

L'assassinat de la menor de 14 anys ha escandalitzat l'opinió pública francesa. El seu segrest i assassinat s'ha sabut aquest dissabte, el mateix dia que desenes de milers de persones s'han manifestat a França per denunciar la inacció de la policia en els crims comesos contra les dones.

Manifestació contra violència contra les dones a París
Manifestació contra violència contra les dones a París (Reuters/Benoit Tessier)
ARXIVAT A:
Violència masclistaFrança
Anar al contingut