Vitòria

Un detingut a Vitòria presumptament relacionat amb la kale borroka

L'Ertzaintza ha detingut a Vitòria una persona presumptament relacionada amb la kale borroka. L'arrestat ha estat identificat com a Joseba Mikel Otxoa i, segons fonts policials, durant els últims mesos hauria protagonitzat diversos actes de violència a la capital alabesa. Agents de la policia han escorcollat el seu domicili de Vitòria, pròxim a Lakua, on han trobat material explosiu. Aquesta detenció coincideix amb el llançament de tres còctels Molotov aquesta matinada a Navarra, contra una seu d'UPNm, una del partit socialista i una oficina del Santander. No hi ha hagut danys personals.

Actualitzat

Joseba Mikel Otxoa, de 23 anys, ha estat detingut de matinada com a presumpte autor d'actes de kale borroka. L'escorcoll posterior del seu domicili ha permès confiscar material explosiu.

Segons informa el Departament d'Interior basc, Otxoa seria l'autor d'accions de violència comeses en els últims mesos amb artefactes mixtos, de més potència que els còctels incendiaris habituals. La investigació continua oberta. 

Còctels Molotov contra les seus d'UPN i el PS a Navarra

D'altra banda, aquesta matinada s'han llançat cinc ampolles incendiàries contra les seus dels partits Unió del Poble Navarrès i del Partit Socialista navarrès, i també contra una seu del Banc Santander a la localitat navarresa de Burlada.

Segons ha informat la delegació del govern central a Navarra, en cap dels tres casos no hi ha hagut danys personals i els materials han estat de poca consideració. Les seus d'UPN i el PSN han rebut cadascuna l'impacte de dues ampolles, i el cinquè artefacte s'ha llançat contra l'oficina del Santander. La delegació del govern ha condemnat els fets i ha expressat la seva solidaritat amb els partits afectats i amb l'entitat bancària.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut