Barcelona

Un desconegut amb una navalla i un grup de falangistes, únics incidents de la consulta a Barcelona

Pocs incidents en la consulta independentista de Barcelona. Un grup de falangistes i la intimidació d'un home amb una navalla són els únics punts foscos d'una jornada que es desenvolupa amb normalitat.

Actualitzat
Un petit grup de falangistes, que no arribaven a la desena, s'han concentrat davant la seu central de Barcelona Decideix, a la part baixa de la Rambla. Els manifestants portaven una pancarta on es podia llegit "La independència és una ruïna".

Segons un fullet que han repartit, Catalunya hauria de sortir de la zona euro i molts estats, entre ells l'espanyol, s'oposarien a l'ingrés a la Unió Europea, cosa que faria marxar moltes empreses i bona part de la població. Segons explica l'Agència Catalana de Notícies, el text també argumentava que Catalunya perdria el mercat espanyol, i això "enfonsaria estrepitosament" l'economia catalana, que es veuria "abocada a una situació quasi tercermundista".

A la plaça de Molina, un altre petit grup d'extrema dreta ha increpat els responsables d'una mesa. A la Rambla un home gran ha insultat alguns membres d'un punt de votació i ha tret una navalla, segons ha informat Barcelona Decideix. La intervenció d'un agent de seguretat ha resolt l'incident.

Fora d'això, l'ambient és de força normalitat a Barcelona i a la vintena de municipis més com Gavà o Blanes que fan la consulta. Els organitzadors a la capital catalana es fixen com a objectiu de participació superar el 12% del referèndum de la Diagonal del 2010, però donen per bo situar-se en el 10%.
Anar al contingut