Un dels ocupants amb el seu fill protestant al balcó pel desallotjament
Barcelona

Un desallotjat de l'edifici municipal del Raval: "Ens diuen que ocupem"

S'han desallotjat 22 persones d'un edifici que s'ha de destinar a lloguer social

RedaccióActualitzat

"Anem al carrer, anem al carrer", denunciava Hatim Sbay després de ser desallotjat aquest dijous al matí. Una vintena d'agents de la Guàrdia Urbana s'han plantat a les 8 del matí al carrer de Sant Ramon, al Raval de Barcelona, per desallotjar un edifici de pisos de propietat municipal.

A dins, segons l'Ajuntament, hi havia 22 persones, entre elles un menor. Durant el desallotjament s'han viscut moments de tensió.

Els serveis d'emergències socials han anat parlant amb totes les famílies, com la del Hatim, per oferir-los estada en un hostal. Al Hatim l'han desallotjat amb la seva dona i el seu fill petit.

"Els serveis socials només ens poden ajudar dos dies. No més. Després, a un hostal."

Un camió de mudances ha anat fins al bloc per ajudar les persones desallotjades a guardar les pertinences. Segons el consistori, els serveis socials han atès deu persones i només tres han acceptat un recurs d'allotjament. Diuen que en set casos no han detectat situació de vulnerabilitat.

Els veïns, com Luis Alberto Baraja, han explicat que els ocupants són "nois joves del barri que no tenen recursos" i que els preus dels habitatges "s'estan inflant al barri".

 

Visiblement alterat, el Hatim explica que fa un any i mig que va acudir a l'Oficina d'Habitatge per poder aconseguir un pis de lloguer social, l'ús que precisament l'Ajuntament té previst donar a l'edifici. Durant tot aquest temps, diu, no els han dit res: "Fa un any i mig, i no ens han dit res. Ni ells ni serveis socials." La solució que assegura que els han donat és que ocupin.

"Hem corregut tot Barcelona i ens diuen que ocupem. Ocupem, i ens foten al carrer. Què fem?"

"Ens ho van dir Serveis Socials."

Dels altres desallotjats, alguns només veuen com a solució tornar a ocupar. És el cas del Pepe.

"Ara tornaré on era, però el mes que ve tindré un altre desnonament. No vull més desnonaments."

D'altres asseguren que havien pagat un lloguer pel pis.

 

"No pot ser que qui primer arriba en faci ús"

Des de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, segona tinent d'alcalde, ha assegurat que els criteris per aconseguir un pis de protecció social són transparents.

"No pot ser que qui primer arriba en faci ús. Hi ha uns criteris transparents per a qui hi pot accedir, i, evidentment, amb una valoració en funció de la renda i les necessitats. I és a partir d'aquí que la gent ha d'accedir al parc d'habitatge públic."

El consistori va adquirir l'edifici fa cinc anys per un milió cent mil euros i l'ha rehabilitat per a lloguer social. Els pisos ja han estat adjudicats i està previst que abans de l'estiu els beneficiaris hi puguin entrar a viure.

ARXIVAT A:
Pobresa
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut