Un vídeo sobre l'origen de l'incendi del cap de Creus, clau en la investigació
Els primers moments de l'incendi al Cap de Creus

Un vídeo sobre l'origen de l'incendi del cap de Creus, clau en la investigació

La principal hipòtesi sobre la causa del foc és que el va provocar una burilla encesa

Actualitzat

Unes imatges gravades per un veí des de la carretera que uneix Llançà i el Port de la Selva, en què s'hi veuen les primeres flames de l'incendi del cap de Creus, a banda i banda de la comarcal, és un dels vídeos en què es basa la investigació sobre les causes del foc.
 


Aquest dilluns, l'incendi ha quedat extingit. La principal hipòtesi sobre l'origen de l'incendi és que una burilla encesa va causar el focLes restes del cigarret s'han enviat a analitzar per veure si hi ha ADN que permeti saber qui el va llençar.

L'incendi, que ha afectat els termes municipals de Llançà, el Port de la Selva i la Selva de Mar, ha cremat 415,61 hectàrees, segons les dades dels Agents Rurals.

Un equip de TV3 ha acompanyat una patrulla dels Agents Rurals durant la investigació sobre les causes d'aquest incendi del cap de Creus:

 

 

Durant la nit de diumenge a dilluns, els Bombers han mantingut a la zona una quinzena de dotacions terrestres, que continuen ara revisant el perímetre per si es detectés un punt calent o una represa.

Amb el foc controlat, el pla Infocat ha passat d'alerta a la fase de prealerta. La Generalitat insta a no abaixar la guàrdia perquè el risc d'incendi continua sent molt alt aquesta setmana, amb temperatures que es preveuen molt altes.

Un helicòpter, a punt de llançar aigua en un dels punts de l'incendi del cap de Creus
Un helicòpter, a punt de llançar aigua en un dels punts de l'incendi del cap de Creus (EFE/David Borrat)
ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut