El carril central del pont tibetà de Canillo fa un metre d'amplada
El carril central del pont tibetà de Canillo fa un metre d'amplada, baranes a banda
Canillo

Un dels ponts penjants més llargs del món, la nova atracció turística d'Andorra

Fa 600 metres de longitud i està situat a Canillo, a una altitud superior als 1.800 metres

Actualitzat

Fa 600 metres de llarg i no és apte per a les persones amb vertigen. Andorra ha estrenat un dels ponts penjants més llargs del món. Obert al públic des d'aquest dijous, està situat a la parròquia de Canillo, a prop del mirador del Roc del Quer.

Està suspès a més de 150 metres de la superfície, a una altitud superior als 1.800 metres, i té tots els números per convertir-se en la nova atracció de l'estiu.

A l'hora de construir-lo, la principal dificultat ha estat la col·locació dels cables. "Són bastant grans, molt llargs. Cada cable pesa unes 20 tones i col·locar-los al lloc, tensar-los, va ser el més difícil", ha comentat a TV3 David Martí, cap d'obra de Desplom Treballs Verticals.

Un cop acabada la construcció es va superar la prova de càrrega. Martí afegeix:

"Sempre que s'acaben les obres com aquestes, d'un pont, una passarel·la o el que sigui, s'ha de fer una prova de càrrega. Has de portar la infraestructura no al límit, però sí a una càrrega important del que és capaç d'aguantar. I has de mirar com respon l'estructura. Si ho fa com tu tens previst que ha de respondre."

Si s'arriba al centre d'aquest pont tibetà, les vistes són espectaculars. Es pot contemplar tota la Vall del Riu, amb el segon cim més alt d'Andorra al fons, el pic de l'Estanyó, a 2.915 metres d'altitud.

El procés de construcció del pont s'ha allargat 18 mesos.

La construcció del pont ha costat 4,6 milions d'euros
La construcció del pont ha costat 4,6 milions d'euros
El pont està suspès a 158 metres i ofereix vistes a la Vall del Riu
El pont està suspès a 158 metres i ofereix vistes a la Vall del Riu

Un atractiu turístic per a l'estiu

L'objectiu d'aquesta infraestructura és atraure turisme tot l'any. "El canvi climàtic farà que, cada vegada més, s'escurcin les temporades d'hivern. Llavors, no ens queda cap alternativa, ja no dic a Canillo, sinó al Pirineu, d'apostar molt per l'estiu", argumenta el cònsol major de Canillo, Francesc Camp.

Els primers 6 mesos calculen rebre 75.000 visitants. Ara caldrà veure quants d'aquests s'atreveixen a passar-lo, perquè, com es pot veure en aquest vídeo, hi ha opinions per a tot:

L'opinió general dels visitants és que, tot i que es mou una mica, és bastant estable, i no hi ha sensació de perill, tret que t'impressionin les altures o el balanceig.

Com accedir al pont tibetà

Per accedir-hi cal comprar les entrades per internet o a l'Oficina de Turisme.

L'accés al pont tibetà només es pot fer amb autobús des del poble de Canillo o des del pàrquing del Mirador del Roc del Quer. L'entrada combinada per a les dues atraccions costa 14,50 euros.

ARXIVAT A:
AndorraTurisme
Anar al contingut