Regne Unit

Un dels pares de la genètica moderna afirma que els negres són menys intel·ligents que els blancs

El premi Nobel i un dels pares de la genètica moderna, James Watson, ha desfermat una polèmica en assegurar que els negres són menys intel·ligents que els blancs. En unes declaracions al diari "The Sunday Times", Watson, que és codescobridor de la doble hèlix de l'ADN, manté que les proves científiques demostren que la intel·ligència entre uns i altres no és la mateixa. És més, assegura que les polítiques occidentals cap als països africans estan basades en l'assumpció, segons ell errònia, que les persones negres són tan llestes com les blanques. Watson afegeix que els gens responsables de les diferències d'intel·ligència entre els humans podran ser identificats abans d'una dècada.

Actualitzat

L'arribada del nord-americà James Watson al Regne Unit per promocionar el seu nou llibre "Eviti avorrir la gent: lliçons d'una vida a la ciència" ha fet estralls arreu. En unes declaracions al diari "The Sunday Times", el polèmic genetista assegura que els negres són menys intel·ligents que els blancs i que les proves científiques ho demostren.

A més, el descobridor de la doble hèlix de l'ADN, juntament amb Francis Crick, es mostra pessimista sobre el futur de l'Àfrica ja que, diu, les polítiques occidentals cap als països d'aquest continent estan basades en l'assumpció, segons ell errònia, que les persones negres són tan llestes com les blanques. En aquest sentit, afegeix que hi ha un desig natural que tots els éssers humans han de ser iguals, però "la gent que ha de tractar amb treballadors negres sap que no és així".

Watson manifesta també que els gens responsables de les diferències d'intel·ligència entre els humans podran ser identificats abans d'una dècada. També diu ha obert un centre sobre l'ADN al barri de Nova York Harlem i que ha "acceptat" que hi treballi una investigadora negra.

Watson, el polèmic

No és la primera vegada que Watson desferma la polèmica entre la comunitat científica i de grups de drets civils. Fa un temps va arribar a dir que una dona hauria de poder avortar si les anàlisis prepart mostraven que el seu fill seria homosexual.

Les primeres crítiques a les polèmiques afirmacions del genetista provenen del món científic. El diari "The Independent" cita Steven Rose, professor de Biologia a l'Open University i membre de la Societat per a la responsabilitat a la ciència, hauria dit: "Si Watson conegués tots els escrits en aquest sentit, s'hauria adonat que no ha entès res."

Anar al contingut