Londres

Un dels fundadors de Pink Floyd, el teclista Richard Wright, mor de càncer als 65 anys

Un dels fundadors de la llegendària banda britànica Pink Floyd, el teclista Richard Wright, ha mort aquest dilluns d'un càncer als 65 anys. La família del músic ho ha anunciat, però sense especificar quin tipus de càncer tenia. Wright va conèixer Roger Waters i Nick Mason a l'Escola Politècnica d'Arquitectura de Londres. El 1965 tots tres van fundar The Pink Floyd Sounds, el nom original del mític conjunt de rock simfònic. Durant la gravació de l'album "The Wall" (1979), Richard Wright es va veure obligat a abandonar la banda per les seves diferències irreconciliables amb Waters.

Actualitzat

Richard Wright es va veure obligat a deixar la banda perquè Roger Waters, el cantant, baixista i compositor de Pink Floyd, va amenaçar de no acabar "The Wall" si el teclista no marxava del grup.

Tot i això, Wright va continuar tocant amb la banda com a músic a sou durant els concerts de promoció de "The Wall" el 1980 i el 1981.

Richard Wright no va ser un compositor tan prolífic com Waters, però sí que va compondre algunes de les cançons d'àlbums tan exitosos com "The Dark Side of the Moon" (1973) o "Wish You Were Here" (1975).

El músic desaparegut va gravar dos discos en solitari: "Wet Dream" (1978) i "Broken China" (1996).

Anar al contingut