Ripoll

Un dels detinguts pels atemptats del 17A, en llibertat, explica a TV3 el seu malson

És el propietari del locutori de Ripoll, va estar detingut quatre dies per declarar i l'acusaven de participar en les tasques logístiques de l'atemptat

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana, el jutge Fernando Andreu ha processat tres dels detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils. El propietari del locutori de Ripoll, Salh El Karib, ha quedat exclòs de la causa. TV3 ha pogut parlar amb ell i la seva família. Salh El Karib ha explicat com han viscut el fet que veïns i coneguts l'hagin considerat un terrorista al llarg d'aquest últim any.

 

 

 

Halima Sekkouri, la dona de Salh El Karib, sempre va pensar que ell era innocent:

"La gent et mira malament. La gent no sent que ets innocent, que del que ha passat tu també n'ets una víctima. Ens ha dolgut molt el que ha passat a Barcelona. Clar que sí."

Va estar detingut quatre dies per declarar. L'acusaven d'haver participat des del locutori que regenta en les tasques logístiques de l'atemptat. Hauria comprat els bitllets d'avió d'un viatge al Marroc de Driss Oukabir, un dels presumptes membres de la cèl·lula, dies abans dels atemptats.

De fet, Salh no ho ha negat mai. Comprar bitllets és un servei que es presta des del locutori.

 

 

Halima explica com ho han passat:

"Jo, la veritat, volia marxar d'aquí. I ell em va dir que no i jo no vaig fer res per anar-me'n d'aquí. Resulta que quan trucàvem a les companyies amb què treballàvem, de girs i recàrregues, de tot, ningú volia treballar amb nosaltres. Els truquem i ens diuen que tenen una ordre de la Guàrdia Civil. Jo espero, des d'aquí, que si han trucat que tornin a trucar."

No només el negoci gairebé se'n va en orris, sinó que ha estat un any de pors i d'angoixes en què han rebut amenaces i han pogut sortir endavant amb medicació i el suport de la família i d'amics.

 

 

Salah El Karib no desitja per a ningú el que li ha passat a ell:

"Ha sortit que sóc innocent. Espero, desitjo, que no es torni a repetir a d'altres persones, perquè he patit molt durant aquest any. Jo no he fet res i, si ho hagués fet, ho hauria acceptat, però no he fet res."

Ara, la interlocutòria de processament del jutge ha deixat clar que en Salah no tenia res a veure amb la cèl·lula ni amb cap tasca logística. Assegura que el seu futur passa per Ripoll i que malgrat el que ha passat els seus fills hi creixeran.

Aquest cas forma part dels efectes col·laterals de l'atemptat. Investigats que es van detenir per delimitar l'abast de la cèl·lula i les responsabilitats. Més enllà, però, també mostra les vulnerabilitats del sistema i la càrrega econòmica i emocional que ha suposat per a aquesta família.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut