
Un condemnat pel segrest de la farmacèutica d'Olot diu que hi havia un altre implicat
Sebastià Comas, Iñaki, va custodiar Maria Àngels Feliu en els 492 dies que va estar tancada, i ara diu que "la persona que el va enredar en el segrest no ha entrat mai a presó"
Maria Àngels Feliu, farmacèutica d'Olot, va estar segrestada entre el 20 de novembre del 1992 i el 27 de març del 1994. Durant els 492 dies que va passar tancada, la va custodiar Sebastià Comas, Iñaki, una de les cinc persones que van ser condemnades pel segrest i que ara ha revelat que hi havia un altre implicat que va ser el que el va empènyer a participar, tot i que no n'ha volgut dir el nom.
Sebastià Comas ha explicat, en una entrevista al diari Ara, que "una persona que coneixia de Torelló" li va demanar la furgoneta i el va "enredar" en el cas. També assegura que no va saber res del pla fins que va veure la farmacèutica ja retinguda a l'interior d'un vehicle. Assegura que en parla ara perquè la seva mare ha mort fa poc.
"M'havia comprat una furgoneta i em va demanar si l'hi podia deixar", relata i assegura que l'endemà l'hi va tornar a demanar. "Li vaig dir que l'acompanyava i em va dir que havíem d'anar a Olot." I continua: "Quan li vaig preguntar què anàvem a fer, va respondre: 'Com menys sàpigues, millor'".
"Encara avui em provoca un nus a l'estómac i és qui em va clavar l'empenta cap al suïcidi."
Comas diu a l'entrevista que no en sabia res fins que, en arribar a Olot, va veure que havien segrestat una dona. "Em van dir que seria ràpid i que jo havia de fer de cuidador." Assegura que no es va fer enrere ni ho va denunciar "per les amistats que tenia l'Ullastre". Ramon Ullastre, exvigilant de Sant Pere de Torelló, era el propietari de la casa on tenien amagada Maria Àngels Feliu i també va ser condemnat.
Sebastià Comas també justifica no haver-ne dit res fins ara perquè, quan el van detenir, va explicar la seva versió, però mai no van preguntar-li "si hi havia algú altre implicat en el cas".
Per la seva participació en el segrest, Comas va ser condemnat a 17 anys de presó, dels quals en va complir 8. Fins que Comas la va alliberar, Maria Àngels Feliu va viure en un espai humit i fosc que feia 1,60 metres d'alt, 1,50 d'ample i 1,60 de profunditat, on no es podia posar dempeus ni estirar-se del tot.
A més de Sebastià Comas i Ramon Ullastre, tres persones més van ser condemnades pel segrest: l'expolicia municipal d'Olot Antoni Guirado, Montserrat Teixidor, dona de Ramon Ullastre, i Josep Lluís Paz García.