L'accés massiu i sovint poc supervisat dels menors a internet augmenta la vulnerabilitat dels més joves (Reuters)
L'accés massiu i sovint poc supervisat dels menors a internet augmenta la vulnerabilitat dels més joves (Reuters)
Nova York

Unicef avisa de la poca protecció dels nens a internet: 1 de cada 3 usuaris és menor

L'últim informe anual d'Unicef adverteix que l'accés massiu i poc controlat dels menors a internet augmenta la seva vulnerabilitat

RedaccióActualitzat

L'informe anual d'Unicef sobre l'estat mundial de la infància aporta una dada molt significativa: un de cada tres usuaris d'internet és menor d'edat. A més, posa de relleu que els joves d'entre 15 i 24 anys són el grup d'edat que més es connecta a internet. En l'estudi s'analitzen els pros i contres d'aquesta realitat.

D'entrada, adverteix que aquest accés massiu i sovint poc supervisat dels menors a internet augmenta la vulnerabilitat dels més joves. Fa referència al mal ús que es pot fer de les seves dades o al ciberassetjament. En l'apartat d'avantatges, destaca la millora en l'accés a l'informació, l'educació o la comunicació.

 

 

Segons l'informe, "si no ampliem l'accés, la tecnologia digital pot crear noves escletxes que impedeixin que els nens puguin aconseguir tot el seu potencial". Unicef reclama que s'actuï ràpid perquè "els riscos en línia poden provocar que els nens vulnerables siguin més susceptibles a l'explotació, l'abús o fins i tot el tràfic de menors."

Un terç dels joves del món, concretament 346 milions, un 29% del total mundial, encara no tenen accés a internet. I això, evidentment, redueix la seva capacitat per participar en una societat cada vegada més digital. Els joves africans són els que estan menys connectats: un 60% d'ells estan "offline", davant només el 4% a Europa. A banda d'això, el 56% de les pàgines d'internet estan en anglès i molts nens no troben continguts que puguin entendre o els hi resultin culturalment rellevants.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut