Barcelona

Un de cada tres terroristes islamistes empresonats a Espanya ha estat detingut a Catalunya

Un de cada tres terroristes islamistes empresonats a Espanya ha estat detingut a Catalunya. Segons informes vinculats al Ministeri de l'Interior, aquesta comunitat es dibuixa com l'epicentre de la xarxa jihadista en territori espanyol. Segons la policia, aquestes cèl·lules terroristes es dediquen principalment a captar i formar combatents suïcides per a les guerres de l'Iraq i l'Afganistan. Això no vol dir, segons les mateixes fonts, que en un moment determinat no puguin atemptar en territori espanyol. Diverses operacions portades a terme a Catalunya han relacionat els detinguts amb la xarxa Al-Qaeda.

Actualitzat
El setembre del 2004, van ser detinguts a Barcelona deu pakistanesos. Sis d'ells van ser condemnats tres anys després per col·laboració amb organització terrorista.

El juny del 2005, les "operacions Tigris i Segell" van fer possible desarticular dues xarxes vinculades a la branca iraquiana d'Al-Qaeda. En aquesta ocasió, la policia va detenir vuit persones a Catalunya, entre les quals hi havia Samir Tatah, a Santa Coloma de Gramenet, considerat el màxim responsable de captar activistes per lluitar a l'Iraq. També es va detenir Mohamed Larby ben Sellam, acusat de pertànyer a la cèl·lula d'El Tunisià, relacionada amb l'11-M.

Un any després, el gener del 2006, també Santa Coloma va ser escenari d'importants detencions. En aquest cas, un dels detinguts, Omar Nakhcha, era considerat per la policia el màxim responsable de dues cèl·lules islamistes, encarregat del reclutament i el trasllat de voluntaris islamistes a l'Iraq, a més de facilitar documentació falsa a activistes destinats a actuar a Europa. Dins la mateixa operació, set dels islamistes detinguts ho van ser a Vilanova i la Geltrú.

De l'operació més important del 2007, dels setze detinguts, tretze ho van ser a Catalunya. Se'ls relacionava amb l'adoctrinament de jihadistes i de donar suport al terrorisme internacional.
Anar al contingut