Barcelona

Un de cada quatre títols de 4t d'ESO s'obté amb alguna assignatura suspesa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha revelat aquest dijous a la tarda al Parlament que el 26% dels alumnes passen 4t d'ESO, l'últim curs de l'ensenyament obligatori, amb una assignatura suspesa o més. La junta d'avaluació de centre permet obtenir el títol a aquests joves tot i que s'hagi de passar de curs amb tot aprovat. Rigau ha fet públiques aquestes dades per justificar la seva voluntat d'endurir el sistema d'avaluació i recuperar els exàmens de setembre.

Actualitzat
Segons dades de la inspecció educativa que ha fet públiques la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en la seva compareixença al Parlament, un de cada quatre alumnes passa 4rt d'ESO amb una assignatura suspesa o més perquè així ho decideix la junta d'avaluació del seu centre. Tot i que s'hagi de passar de curs amb tot aprovat, la junta d'avaluació de cada centre pot decidir, com a mesura excepcional, donar el títol a algun alumne que, per circumstàncies especials tingui alguna assignatura suspesa.

Rigau ha convidat a reflexionar sobre una mesura que havia de ser excepcional però que s'ha convertit en habitual. Ha dit que va ser un element dissenyat "per evitar que per una matèria, una mala entesa entre professor i alumne, per una malaltia, etc.", s'impedís la promoció dels alumnes, però que ha arribat a proporcions del 26%. Rigau ha fet servir aquesta dada per justificar la seva voluntat d'endurir els processos d'avaluació i de recuperar els exàmens de setembre.

A la seva compareixença al Parlament, Rigau també ha anunciat que posposa fins al febrer del 2012 la implantació dels exàmens d'avaluació de 4t d'ESO que s'havien de començar a fer aquest curs. No vol que aquesta prova, que estava programada per l'abril d'aquest any, coincideixi amb les notes de final de curs.

La consellera d'Ensenyament ha justificat també la retallada del 60% de les noves places per a professors i la congelació del programa 1x1 de digitalització de les aules.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut