Dues dones emmanillades i una altra, al fons, amb uns documents.
El masclisme a l'Àsia amenaça les dones. (Foto: Reuters)
La Xina

Un de cada quatre homes de sis països de l'Àsia admet haver violat

Així ho determina un dels primers estudis a gran escala que han fet les Nacions Unides sobre violència sexual. Per arribar a aquesta conclusió, s'han fet enquestes a 10.000 homes procedents de Papua Nova Guinea, Indonèsia, la Xina, Cambodja, Sri Lanka i Bangla Desh. De tots els que han admès haver comès una violació, gairebé la meitat han reconegut haver-ho fet més d'una vegada.

RedaccióActualitzat
Una quarta part dels homes de la regió de l'Àsia-Pacífic admet haver participat almenys en una violació. Així ho determina un dels primers estudis a gran escala que han fet les Nacions Unides sobre violència sexual. Per arribar a aquesta conclusió, s'han fet enquestes a 10.000 homes procedents de Papua Nova Guinea, Indonèsia, la Xina, Cambodja, Sri Lanka i Bangla Desh.

De tots els que han admès haver comès una violació, gairebé la meitat han reconegut haver-ho fet més d'una vegada, i en la majoria dels casos han quedat impunes. Entre el 72% i el 97% dels que han admès haver-ho fet ni tan sols han estat jutjats.

En el formulari d'aquestes enquestes no hi constava la paraula violació, però se'ls preguntava si alguna vegada havien forçat una dona a tenir sexe quan ella no hi estava disposada o quan anava massa drogada o borratxa per decidir per ella mateixa. Dels 6 països on s'ha fet l'estudi, Papua Nova Guinea és on hi ha un índex més elevat d'homes que han reconegut haver comès abusos sexuals contra alguna dona. Concretament, un 62% dels homes enquestats han admès haver-ho fet almenys una vegada. A més, un 80% dels homes que ho han reconegut a Bangla Desh i a la Xina van manifestar que tenien dret a mantenir relacions sexuals sense el consentiment de la dona.

Segons un portaveu de l'ONU, l'estudi, que es titula "Per què alguns homes utilitzen la violència contra les dones i com ho podem prevenir?", "reafirma que la violència en contra de les dones es pot prevenir, que no és inevitable". Segons els autors de l'estudi, la cultura masclista, les desigualtats socials i la discriminació a l'Àsia alimenten els abusos i la violència contra les dones i nenes, en molts casos dones o familiars, educades per ser submisses. I els homes comencen a abusar d'elles quan són molt joves.

Davant d'aquestes dades, l'ONU recomana criminalitzar la violació en el matrimoni i crear programes contra l'abús infantil, així com educar els joves en salut sexual, igualtat i el sexe consentit com a mesures de prevenció.
Anar al contingut