Campanya de la DGT per desterrar l'alcohol de les carreteres (ACN)
Campanya de la DGT per desterrar l'alcohol de les carreteres (ACN)
Madrid

Un de cada quatre conductors morts superaven les taxes permeses d'alcohol

Segons la DGT, a les vies urbanes s'agreuja el percentatge: un de cada tres conductors

RedaccióActualitzat

Conduir un vehicle i beure alcohol és una combinació perillosa i continua sent "un gran problema a tot l'Estat". Ho ha afirmat aquest dimarts el director general de Trànsit, Pere Navarro, durant la presentació d'una nova edició de la campanya "A la carretera, cerveses sense alcohol", una campanya en què participen diferents entitats, en col·laboració amb la DGT.

Les xifres són prou eloqüents: un 24% dels conductors morts l'any passat va donar, segons l'autòpsia, taxes superiors a les permeses. El percentatge s'eleva encara més a les vies urbanes: un 35%.

A més dels positius a les autòpsies, Navarro ha destacat que el 2018 hi va haver 71.000 proves d'alcoholèmia amb la taxa superada en els controls només fets per la Guàrdia Civil.

L'altra cara de la moneda és la disminució del consum de begudes d'alta graduació i l'augment de les cerveses sense alcohol. Un total de 17 entitats se sumen a una campanya que pretén separar la conducció i l'alcohol.

Un 24% dels conductors morts l'any passat va donar, segons l'autòpsia, taxes superiors a les permeses (ACN)


DGT no sancionarà per fumar al cotxe

Pel que fa al tabac, el director general de Trànsit ha dit que el seu departament no es planteja sancionar els conductors que fumin, tot i que ha remarcat que donarien suport al Ministeri de Sanitat si prohibeix fumar dins dels cotxes per raons de salut pública.

Pere Navarro ha explicat que no té prevista cap mesura en aquest sentit, però ha reconegut que fumar mentre es condueix és "perillosíssim" ja que suposa una distracció que pot provocar accidents. En tot cas, Navarro ha assegurat que no se sentirien "còmodes amb la imatge de la Guàrdia Civil perseguint fumadors".

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut