Berlín

Un de cada dos alemanys vol perdre de vista l'euro i recuperar el marc

Un de cada dos alemanys vol tornar al marc, en lloc de l'euro. Així ho constata un sondeig que surt publicat al diari "Bild". Segons l'enquesta, un 49% dels ciutadans voldria tornar al marc alemany, davant un 41% que hi estaria en contra. A més, només un 17% considera que la implantació de l'euro ha estat beneficiosa per a Alemanya. La crisi econòmica a l'eurozona ha accentuat el sentiment de nostàlgia que els alemanys tenen del marc. Consideren la seva antiga moneda sinònim d'estabilitat monetària.

Actualitzat
Ara que l'estabilitat de l'euro és qüestionada regularment, no sembla estrany que més d'un país de la zona euro es plantegi si la decisió de fer el pas cap a la moneda única va ser una bona idea.

A Alemanya, d'aquesta reflexió, n'ha sortit que un 49% de la població preferiria tornar al marc alemany i abandonar l'euro. L'enquesta, que ha fet el "Bild", un dels principals diaris del país, també mostra la creixent preocupació dels alemanys per l'estabilitat de la moneda europea. Gairebé el 70% diuen que els amoïna la volatilitat de l'euro.
Anar al contingut