Diverses manifestacions, després de l'assassinat d'una jove embarassada
Diverses manifestacions, després de l'assassinat d'una jove embarassada
Equador

Un crim masclista en ple carrer agreuja la crisi entre l'Equador i Veneçuela

Aldarulls després que un home ha mort la seva parella embarassada davant la inacció policial

Actualitzat

Commoció a l'Equador després que un home de nacionalitat veneçolana ha mort a ganivetades la seva parella de quatre mesos, aquest dissabte enmig del carrer, a la ciutat d'Ibarra.

Durant una hora i mitja, l'home va amenaçar la jove amb un ganivet, mentre diversos policies que hi havia al voltant es limitaven a fer advertiments verbals. Al cap d'una estona, l'home va acabar matant la dona amb diverses punyalades.

La publicació del vídeo ha sacsejat l'Equador, on molts ciutadans s'han solidaritzat amb la família de Diana Ramírez, la víctima, i també han criticat la imperícia policial.

Centenars de manifestants es concentren a l'Equador contra l'assassinat d'una dona en ple carrer

 

Sentiment antiveneçolà

El fet que l'assassí fos de nacionalitat veneçolana ha reobert velles ferides entre tots dos països. El sentiment antiveneçolà ha revifat i hauria provocat una vuitantena d'atacs contra ciutadans d'aquest país, segons l'Associació de Veneçolans a l'Equador.

El president de l'Equador, Lenín Moreno, ha anunciat la creació de brigades per controlar els veneçolans que no tinguin residència legal al país. A més, s'estudiarà la possible creació d'un permís especial per als veneçolans que vulguin accedir al territori.

 


Dels 3 milions de veneçolans que s'han exiliat des del 2015, uns 200.000 ho han fet a l'Equador.

 

En els darrers dies, a l'Equador hi ha hagut una vuitantena d''atacs a veneçolans

 

Veneçuela ho considera "delicte d'odi"

Els indicis de xenofòbia que han manifestat els ciutadans després del feminicidi, han tingut resposta des de Veneçuela. El president del govern, Nicolás Maduro ha decidit denunciar l'Equador davant l'Alta Comissionada per als Drets Humans de l'ONU per un presumpte delicte d'odi.

Per la seva banda, la Ministra de l'Interior, Maria Paula Romero, ha denunciat a través de Twitter l'actuació ineficaç de la policia equatoriana:

 

 

Mentrestant, la família de la jove assassinada ha demanat que no s'ataqui a ningú.

En les diverses manifestacions que s'han fet contra el feminicidi de la noia s'ha recordat que la violència masclista és un fenomen molt present a tota l'Amèrica Llatina, per damunt de les nacionalitats.

 

Mostres de dol, en suport a la dona assassinada per la seva parella

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut