El creuer de The Royal Caribbean en tornar a port aquest dimecres (Reuters/Edgar Su)
El creuer de The Royal Caribbean en tornar a port aquest dimecres (Reuters/Edgar Su)

Un creuer que viatjava sense destí, interromput pel positiu de Covid d'un passatger

Els creuers sense destinació duren entre 2 i 4 dies i es fan amb sortida i arribada al mateix port

Laura GalanActualitzat

Viatjava sense destinació i ha hagut de tornar abans d'hora. Un positiu de coronavirus en un creuer de Singapur ha obligat a gira cua l'embarcació i tornar al port des d'on havia sortit dilluns.

La ciutat estat de Singapur va posar en marxa el mes passat els "creuers sense destí" per reactivar el sector, aturat per la pandèmia. Els trajectes duren de 2 a 4 dies amb sortida i destí al mateix port, i es fan amb fortes mesures de seguretat i un aforament del 50 per cent.

El creuer Quantum of de Seas, de la naviliera Royal Caribbean, va salpar dilluns per un viatge de quatre dies, però s'ha vist obligat a tornar abans a port. Els serveis mèdics del vaixell van fer una prova de Covid a un passatger que va donar positiu.

"Hem identificat i aïllat a tots els passatgers i la tripulació que van tenir contacte amb el passatger infectat. Tots van donar negatiu a les proves per detectar el virus", segons ha comunicat la naviliera en un comunicat.

El pacient que va donar positiu era un home de 83 anys que va anar al servei mèdic amb mal de panxa i, seguint el protocol de la Covid-19, se li va fer la prova.

El pacient positiu de coronavirus ha estat evacuat del creuer amb ambulància (Reuters/Edgar Su)
El pacient positiu de coronavirus ha estat evacuat del creuer amb ambulància (Reuters/Edgar Su)

Segons el diari local The Straits Times, que recull l'agència Efe, en el vaixell hi viatjaven 1.680 passatgers i 1.450 tripulants.

Un cop a port, tots els passatgers han pogut desembarcar "després de fer una revisió de rastreig de contactes".

Aquests viatges estan limitats als ciutadans de Singapur que han d'haver passat una prova del virus.

Abans d'embarcar, a més, han de fer controls de temperatura. A dins, asseguren, s'han establert estrictes controls de seguretat per  evitar-ne la propagació.

"El fet que haguem pogut identificar ràpidament aquest únic cas i prendre mesures immediates és un senyal que el sistema funciona tal com va ser dissenyat", sosté en el comunicat la companyia.

El ministre de Comerç i Indústria, Chan Chun Sing, ha explicat que "no és inesperat per a les autoritats i navilieres detectar un cas en el trajecte".

"Quan ens vam embarcar en aquest programa pilot vam assumir que podia passar", ha dit el ministre per defensar que el protocol sanitari funciona.

Els passatgers del creuer han desembarcat amb normalitat (Reuters/Edgar Su)
Els passatgers del creuer han desembarcat amb normalitat (Reuters/Edgar Su)

La naviliera ha confirmat que el viatge per aquest dijous continua programat tot i que ofereix tornar el diners  o reprogramar el viatge als viatgers que ho demanin.

Tot i que alguns països han començat a permetre els creuers amb limitacions, el sector encara és lluny de reprendre l'activitat d'abans de la pandèmia.

Les aerolínies també han programat "trajectes sense destí" per mirar de minimitzar la crisi econòmica. Ho fan, sobretot, aerolínies asiàtiques que ofereixen volar durant una estona per contemplar paisatge des de l'aire i tornar a l'aeroport.

Els experts climàtics, però, rebutgen aquestes iniciatives enmig del debat de la petjada de carboni d'avions i creuers.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19TurismeMobilitat
Anar al contingut