Barcelona

Un correu que anuncia la mort de Fidel Castro conté un virus que està infectant milers d'ordinadors

Un correu anònim no és la millor manera d'estar al dia de l'actualitat. Menys encara si l'assumpte conté coses com "Fidel Castro, dead" o "Saddam Hussein, alive" i porta un arxiu adjunt desconegut. Missatges com aquests estan infectant milers d'ordinadors amb un virus troià. Els correus es nodreixen de notícies falses per picar la curiositat del lector. L'Associació d'Internautes ja ha alertat sobre aquests missatges i recomana que no s'obrin. De correus, n'hi ha per donar i per vendre i alguns inclouen missatges tan absurds com que la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, ha donat un cop de peu a la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Actualitzat
Segons l'Associació n'hi ha variants infinites, des que Saddam Hussein està sa i estalvi fins a un atac amb míssils russos que ha abatut un avió nord-americà. N'hi ha sobre la mort del president rus, Vladímir Putin, i d'un atac terrorista a la Cort Suprema dels Estats Units. Alguns arriben a l'exageració com el que explica que una devastadora onada de fred al sud-oest dels Estats Units ha causat la mort de "més de mil persones".

Fins aquí podria semblar curiós, però el problema és que aquests missatges poden atacar els ordinadors dels usuaris. L'Associació d'Internautes adverteix que l'assumpte està canviant en les últimes hores i conté un fitxer executable amb algun dels següents noms: "video.exe"; "full video.exe"; "read more.exe", "full text.exe" i "full clip.exe". Aquest fitxer executable és un virus conegut com a "troià downloader" que els antivirus no detecten, de manera que l'Associació demana als usuaris d'internet que tinguin cura en els pròxims dies per aquest brot de correus infectats. Aquest virus està preparat per descarregar un nou troià més perillós per obtenir el control d'una màquina sense el consentiment del seu usuari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut