Un coronel de la Guàrdia Civil diu que busquen agressors de policies durant l'1-O

El coronel Sánchez Corbí, condemnat per tortures i indultat per Aznar, vaticina que l'independentisme pot derivar en violència "si s'avança"

RedaccióActualitzat

El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí ha dit que estan anant "porta per porta" a buscar els que es van enfrontar amb la policia durant el referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha dit en una entrevista a l'últim número de la revista "Interviú".

Sánchez Corbí va ser notícia la setmana passada per ser el cap del grup que va resoldre el cas de la Diana Quer i el Chicle, però l'entrevista se centra en la seva trajectòria al País Basc durant la lluita contra ETA.

Condemnat per tortures i indultat per Aznar

Aquest coronel, que va ser condemnat a 4 anys de presó per tortures a un presumpte etarra detingut a Biscaia el 1992 i indultat pel govern de José María Aznar, durant l'entrevista també fa referència al que va passar durant el referèndum.

Sánchez Corbí vaticina que l'independentisme pot derivar en violència "si s'avança", i diu també que els que van fer "escarnis" i van llançar objectes a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil ho pagaran:

Sánchez Corbí: "Crec que no estan en el punt de fer el pas. Ara estem gairebé a la part dels escarnis; si s'avança, el següent punt són els còctels Molotov; i el següent serien els explosius. També dic una cosa, tots els que a Catalunya van escarnir, van tirar pedres, van tirar cadires, estan sent cridats per la justícia."

Pregunta: "La resposta de l'Estat és diferent al que passava al País Basc?"

Sánchez Corbí: "Ara, a Catalunya, tot aquell que ha comès il·legalitats..., que semblava que l'1 d'octubre valia tot, no val tot, eh? Ara, amb tots aquests vídeos que aquesta gent van penjar molt ufanosos, estem anant porta per porta: "Bon dia, vostè és el del vídeo en què es veu com llança pedres a la Guàrdia Civil?". "Home, és que jo..." "No, no, vostè és el del vídeo en què es veu com llança pedres al guàrdia? Vingui cap aquí". La gent s'ho pensarà."

Relacionat: El mapa de la memòria audiovisual de l'1-O

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut