Un conillet metàl·lic converteix Jeff Koons en l'artista viu més cotitzat
L'obra "Rabbit" de Jeff Koons (Efe)
Nova York

Un conillet metàl·lic converteix Jeff Koons en l'artista viu més cotitzat

L'escultura s'ha venut per 81 milions d'euros en una subhasta a Christie's, Nova York

RedaccióActualitzat

Jeff Koons, l'artista de pop art americà, s'ha tornat a convertir en el creador viu pel qual més es paga. Koons, famós per fer unes escultures inflables i brillants, ha vist com un dels seus conills s'enfilava fins al 81 milions d'euros en una subhasta a Christie's. El comprador haurà de pagar aquesta suma, tot i que el valor a l'hora que caigués el martell era de 70 milions. Els més d'onze milions que hi ha de diferència es deuen a les comissions i als impostos. 

L'obra més cara d'un artista viu fins ara era el "Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)", de David Hockney. Christie's havia venut l'obra de Hockney, l'artista britànic també situat dins el pop art, el novembre del 2018. El seu cost de venda era de 70 milions de dòlars, el mateix que el conill de Koons, però les comissions de Christie's, que fa poc que han pujat, han fet que la persona que l'ha comprat hagi hagut de pagar-ne més diners. 

 

 

Koons ja havia estat l'artista viu més cotitzat del món gràcies al "Balloon Dog (Orange)", pel qual es van pagar 58,4 milions de dòlars el novembre del 2013. Un gos de color taronja que s'assembla als que fan els animadors infantils a les festes d'aniversari. 

El conill de Koons fa poc més d'un metre d'alt i està fet amb acer inoxidable. L'estudi de Koons, que treballa en sèrie, com ja va fer al seu moment Andy Warhol, en va fer quatre còpies el 1986. Les altres tres són a museus de Los Angeles, Chicago i Qatar. El conill que es va vendre  dimecres és l'únic que està en mans privades.  

Koons és considerat un artista pop que dona una volta més al concepte i el situa a l'esfera kitsch. Les seves obres han anat guanyant grandària fins a convertir-se en escultures monumentals com la que hi ha davant del Guggenheim de Bilbao

Segons alguns crítics d'art, amb la seva obra, Koons fa una crítica d'una societat banal i consumista però alhora se n'aprofita. Les seves obres d'art estan fetes de materials vulgars. Ell nega que amb la seva obra hi hagi cap crítica ni significats amagats. Jeff Koons també ha treballat amb Lady Gaga dissenyant la portada del seu disc "Artpop" del 2013.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut