Ambaixada espanyola a Noruega
Ambaixada espanyola a Noruega
Oslo

Un conflicte salarial deixa l'ambaixada espanyola de Noruega sense el seu festival

Els treballadors de l'ambaixada afirmen que tenen uns salaris molt baixos per al nivell de vida noruec

Actualitzat

Un conflicte salarial a l'ambaixada d'Espanya a Noruega ha obligat a suspendre el festival anual de l'espanyol, que s'havia de celebrar a l'octubre a Oslo

El sindicat noruec NTL ha portat als tribunals l'ambaixada espanyola perquè aboni als empleats locals la paga de vacances, que representaria un 10% del salari brut de l'any anterior. El govern espanyol ha assegurat que compleix la llei local.

Aquest cas afecta una quinzena de treballadors, que afirmen que la problemàtica va més enllà de la seva paga de vacances. El problema de fons és que tenen uns salaris molt baixos per al nivell de vida noruec, fins al punt que alguns d'ells han de buscar una segona feina o han intentat demanar ajudes socials.

Els empleats asseguren que no tots cobren les dues pagues extraordinàries que haurien de cobrar d'acord amb el sistema espanyol. 

El PIB per càpita noruec és d'uns 69.300 euros anuals. A Noruega un sou de 40.600 euros l'any es considera baix. Els sous dels treballadors de l'ambaixada espanyola oscil·len entre els 24.000 euros i els 33.500.


La suspensió del festival anual de l'espanyol

El conflicte dels treballadors de l'ambaixada espanyola ha acabat amb la cancel·lació del Festival de l'Espanyol, un festival cultural que s'havia de celebrar entre els dies 14 i 20 d'octubre a la capital noruega.

Després que el sindicat NTL fes una crida a boicotejar l'esdeveniment, l'ambaixada va decidir cancel·lar-lo perquè temia no poder garantir la seguretat dels assistents al festival.  

La cita comptava amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Oslo i Unicef, i se centrava en els objectius del desenvolupament sostenible, sobretot en l'educació.

L'ambaixada, en un comunicat enviat a la revista de sindicats noruecs, lamentava la suspensió del festival, ja que les seves activitats anaven destinades a estudiants noruecs interessats en llengües estrangeres.   

Els treballadors veuen les declaracions de l'ambaixada com una paradoxa, ja que el festival se centra en la sostenibilitat i ells creuen que les seves condicions laborals són insostenibles.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut