Un autobús de la xarxa Chronoplus, a Baiona
Un autobús de la xarxa Chronoplus, a Baiona (Wikimedia Commons / Snoppy31)

En mort cerebral un conductor de bus de Baiona agredit per fer portar mascareta

L'home, d'uns 50 anys, ha quedat en mort cerebral després de no deixar pujar un grup de persones sense mascareta, obligatòria al transport públic

RedaccióActualitzat

Un conductor d'autobús de la ciutat de Baiona, al País Basc francès, està en estat de mort cerebral després de ser agredit aquest diumenge al vespre.

Segons la policia, l'home, d'uns 50 anys, s'hauria negat a deixar pujar a l'autobús un grup de persones que no tenien bitllet ni portaven mascareta, obligatòria a França en el transport públic.

Aleshores, segons explica el diari "Sud Ouest", una persona l'ha atacat colpejant-lo al cap amb violència.

Els fets han passat en un vehicle de la xarxa Chronoplus, que comunica Baiona amb les ciutats veïnes de Biarritz i Anglet.

L'agressió ha estat feta pública aquest matí per la policia de Baiona, que ha obert una investigació.

Cinc persones ja han estat detingudes: un home d'uns 30 anys, diumenge, i quatre persones més, aquest dilluns.

Quan els serveis d'emergència van arribar al lloc dels fets, la víctima estava inconscient i en estat molt greu. A l'hospital de la Costa Basca, a Baiona mateix, se li ha declarat la mort cerebral.

Aquest matí, el servei del Chronoplus ha quedat molt alterat per la reacció de protesta dels companys de la víctima, que han parat el funcionament d'almenys nou línies.

S'han mostrat "impactats" per la notícia, però no sorpresos, i han recordat que aquests últims dies hi ha hagut almenys tres agressions.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut