Un condemnat per haver assassinat la parella el 2003 mata la seva advocada i se suïcida

La víctima va portar la defensa del seu presumpte assassí en un cas de violència masclista pel qual va ser condemnat a 18 anys de presó
Un condemnat per haver assassinat la parella el 2003 mata la seva advocada i se suïcida
Saragossa

Un condemnat per haver assassinat la parella el 2003 mata la seva advocada i se suïcida

La víctima va portar la defensa del seu presumpte assassí en un cas de violència masclista pel qual va ser condemnat a 18 anys de presó
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista
El pis on s'ha trobat el cos sense vida de l'advocada a Saragossa (EFE)

Troben el cos d'una dona de 48 anys a Saragossa, assassinada amb arma blanca. La víctima, Rebeca Santamalia, l'han trobat en un domicili particular de la capital aragonesa que és propietat d'un home de 50 anys que dijous es va suïcidar tirant-se al buit en un viaducte de Terol. La policia sospita que l'home va matar la dona i després es va suïcidar.

El presumpte autor del crim, José Javier Salvador Calvo, ja va ser condemnat l'any 2005 a 18 anys de presó per l'assassinat a trets de la seva dona al municipi de La Puebla de Híjar, a Terol. Des de l'any 2017, l'home estava en llibertat condicional.

La delegació del govern a l'Aragó ho considera un nou cas de violència masclista perquè víctima i presumpte assassí tenien una relació sentimental. Ho ha confirmat la delegada del govern a l'Aragó, Carmen Sánchez.

"Fonts de la investigació consideren que entre tots dos hi havia una relació personal i, per tant, és un crim de violència de gènere i com a tal el podem confirmar."

La dona, que va aparèixer morta aquest dijous a Saragossa, era advocada i, segons el Col·legi d'Advocats de Saragossa, havia portat la defensa de José Javier Salvador Calvo l'any 2003 en el cas per l'assassinat de la seva dona. Les mateixes fonts no han volgut precisar la relació que unia en l'actualitat la lletrada amb el seu antic representat.

Dijous a la tarda, el marit de l'advocada va denunciar la desaparició de la dona davant la policia. A mitjanit es va trobar el cos sense vida d'un home en un pont de Terol que es va identificar com a José Javier Salvador. Els investigadors van poder relacionar la desaparició de la dona amb l'home mort a Terol. Finalment, a les dues de la matinada, agents policials van trobar el cos sense vida de l'advocada desapareguda dins del pis del seu antic client.

L'assassinat de la primera dona de Salvador, l'any 2003, va tenir molta repercussió pública, ja que la dona era candidata del PP a l'alcaldia del seu poble, La Puebla de Híjar. La víctima va presentar una denúncia per maltractaments contra el seu marit, que la va matar l'endemà disparant-li onze trets amb una carrabina d'aire.

L'Audiència de Terol va condemnar José Javier Salvador a 18 anys de presó per l'assassinat de la seva dona i a indemnitzar cadascun dels tres fills de la parella amb 120.000 euros. Un jurat popular, per unànimitat, va considerar Salvador responsable de la mort de la dona i va fer incidència que no li havia deixat cap possibilitat de defensar-se.

José Javier Salvador Calvo va complir 10 anys de presó, del 2003 al 2013, i després el van ingressar en un centre d'inserció de Zuera. El gener del 2017 se li va concedir la llibertat condicional i hauria quedat en llibertat definitiva el juny del 2021.

ARXIVAT A:
Violència masclista Judicial

VÍDEOS RELACIONATS