Els altres dos condemnats han comparegut a la vista a l'Audiència de Barcelona (CCMA)

Cerca i captura per a un condemnat a 20 anys per una violació en grup a Molins de Rei

No s'ha presentat a la vista per decidir si, juntament amb els altres dos condemnats, havien d'entrar a la presó per evitar la fugida abans que la sentència sigui ferma

RedaccióActualitzat

Un dels tres condemnats a 20 anys de presó per la violació múltiple d'una jove a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei no ha comparegut aquest dijous davant el tribunal que havia de decidir si el feia ingressar a la presó. Davant la possibilitat que el condemnat s'hagi pogut fugar, el jutge ha dictat una ordre de cerca i captura per al seu ingrés a la presó, segons la interlocutòria del jutge.

L'Audiència de Barcelona ha celebrat aquest dijous una vista per decidir sobre la situació dels tres condemnats –per haver violat al maig del 2018 una jove en un descampat a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei–, que estaven en llibertat provisional.

El 13 de desembre, l'Audiència va condemnar-los a 20 anys de presó per a cadascun per tres delictes d'agressió sexual; un com a autors i dos més com a cooperadors necessaris.

Les acusacions van sol·licitar una compareixença per demanar mesures cautelars que garantissin que no fugissin de la justícia, a l'espera que la sentència sigui ferma. En la vista, l'advocat del condemnat que no ha comparegut ha dit que no sabia on era.

Els altres dos condemnats sí que s'hi han presentat. Les acusacions han sol·licitat per a ells l'execució de la sentència abans que sigui ferma, i per tant, l'ingrés a la presó. De forma subsidiària, el ministeri públic ha demanat que se'ls retiri el passaport i se'ls mantingui l'obligació de comparèixer periòdicament als jutjats. El jutge ha de decidir en el pròxims dies si els envia a la presó.

Cap dels tres violadors ja condemnats ha estat en presó preventiva per aquests fets. Quan van ser detinguts, al juny del 2018, el jutge d'instrucció de Sant Boi de Llobregat, al Baix Llobregat, va acordar, a instàncies de la Fiscalia, deixar-los en llibertat provisional amb retirada del passaport, compareixences periòdiques al jutjat i ordre d'allunyament de la víctima.

Els fets pels quals van ser condemnats els tres violadors van passar cap a les 6 de la matinada del 19 de maig del 2018 a la sortida de la discoteca Be Disco, de Molins de Rei.

Els homes van abordar la víctima i, agafant-la pels cabells, la van arrossegar fins al maleter d'un cotxe per dur-la a un descampat de Sant Boi. Allà la van violar per torns, alhora que l'agredien i vexaven, mentre ella "cridava i intentava treure's de sobre els processats", segons manté la sentència. Després la van abandonar a l'aparcament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Boi de Llobregat.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialViolència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut