Madrid

Un col·legi on les nenes fan ganxet i els nens visiten el Bernabéu serà investigat

La Conselleria d'Educació de Madrid inspeccionarà el col·legi per veure si organitza activitats extraescolars discriminatòries

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Educació de Madrid enviarà inspectors al col·legi religiós concertat Juan Pablo II, que fa una extraescolar de classes de ganxet només per a nenes. Les denúncies de sexisme contra aquest centre d'Alcorcón, que separa els nens per sexe, també s'han presentat perquè a les excursions els nens visiten l'estadi del Bernabéu i les nenes, menjadors socials.

La Comunitat de Madrid ha comunicat que sancionarà el centre si comprova que l'escola organitza activitats discriminatòries, i que no ha informat de les activitats la Conselleria d'Educació.

El conseller d'Educació de Madrid, Rafael van Grieken, ha assegurat que "qualsevol activitat discriminatòria" li semblaria "un despropòsit". Per Van Grieken, el problema no seria que oferissin ganxet, sinó que es destinés només a les nenes amb "premeditació". Segons ha dit, li semblaria perfecte si s'organitzés també per als nens, així com si s'oferís futbol i rugbi a tots dos sexes.

El president de la Fundació Educatio Servanda, que gestiona el Col·legi Pablo II d'Alcorcón, Juan Carlos Corvera, ha negat en una entrevista a Antena 3 les acusacions de sexisme i ha dit que els tallers de ganxet s'ofereixen a tots els alumnes, nens i nenes.

Es dona el cas que el director del centre ja va ser sancionat al desembre amb 1.000 euros perquè va publicar una carta que titllava de "fanatisme terrorista" els moviments en defensa de les persones transsexuals.

Anar al contingut