Barcelona

Un col·lectiu ocupa tres edificis de Barcelona per reclamar el dret a l'habitatge i denunciar casos de "mobbing"

Defensar el dret a la vivenda. Aquest és l'objectiu d'un grup que ha aparegut a Barcelona que es fa dir La Guerrilla de l'Habitatge. Es dediquen a ocupar pisos, però no per viure-hi, com fan els okupes, sinó amb la voluntat de denunciar casos de "mobbing". Volen cridar l'atenció sobre els abusos de l'especulació immobiliària i defensar les persones que en són víctimes. A Barcelona ja han ocupat tres blocs de pisos. Diuen que aquesta activitat es fonamenta en la Carta de Mesures contra la Violència Immobiliària i Urbanística.

Actualitzat
Quan els "guerrillers de l'habitatge" ocupen un pis col·loquen un cartell d'estètica molt semblant als que col·loca l'Ajuntament quan fa una promoció d'habitatges o quan fa millores a les vivendes. El contingut, però, és diferent i indica que la finca ha estat envaïda pel col·lectiu. A Barcelona, actualment, hi ha tres edificis on es pot veure aquest rètol.

En un d'aquests immobles es vol desnonar als únics veïns que queden, que durant 19 anys han pagat la mensualitat al propietari mitjançant un pacte verbal i ara aquest ha venut la propietat per fer-hi un hotel sense avisar-los, i, en una altra, els veïns es queixen de la deixadesa de la finca per part del propietari, la qual cosa creuen que és una manera de provocar que marxin.

Aquests "guerrillers", tot i ocupar pisos, es desvinculen molt dels tòpics i les etiquetes negatives que connota el moviment okupa. Segons ells, la idea d'aquesta campanya va sorgir i es fonamenta en el text de la Carta de Mesures contra la Violència Immobiliària i Urbanística, un document firmat per diferents col·lectius, com la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i Arquitectes sense Fronteres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut