Les golfes de la casa plenes de llibres
Les golfes de la casa plenes de llibres (WDR)

Un col·leccionista de llibres alemany deixa 70.000 volums, que busquen nou amo

Bruno Schröder, que va morir l'any passat, va convertir la seva casa de Mettingen en una gran biblioteca que va construir ell mateix

RedaccióActualitzat

A la casa de Bruno Schröder és gairebé impossible trobar un pam de paret lliure. Fins i tot el sostre de les golfes està totalment folrat dels llibres que aquest home va anar col·leccionant fins que va morir, fa uns mesos, als 88 anys.

Hi ha 70.000 obres de ficció i no-ficció de tots els gèneres, mides i formats possibles, totes perfectament ordenades en una casa del municipi alemany de Mettingen, que seria l'enveja de moltes biblioteques públiques d'allà i d'aquí.

Schröder era un autèntic col·leccionista de llibres, com saben a la llibreria d'aquesta petita ciutat de Renània del Nord-Westfàlia. "Va ser el nostre millor client habitual durant molts anys. Els seus llibres eren molt importants per a ell. Els guardava com un tresor", ha dit el propietari de la llibreria, Silke Meyer, en declaracions a la cadena pública WDR.

La casa de Bruno Schröder, plena de llibres, es pot veure en aquest vídeo de WDR:


Construïa ell els prestatges

Enginyer de mines de professió, ell mateix feia els prestatges de fusta a mida, en un taller que es va muntar al soterrani de la casa.

Els volums que hi ha al sostre de les golfes tenen una barrera de costat a costat perquè no caiguin a terra. A més, els exemplars de cada prestatge estan triats amb cura perquè tinguin mides iguals o molt similars i es puguin aprofitar al màxim tots els racons.

Una part de la col·lecció de Bruno Schröder
Una part de la col·lecció de Bruno Schröder (WDR)

La seva dona fa temps que és a una residència d'avis i ha encarregat a Renate Abeln que trobi la persona adequada per fer-se càrrec de la col·lecció. Abeln no creu que el propietari llegís tots els llibres i explica que "va passar molt més temps recollint els llibres i trobant-hi un lloc adequat a la casa". A més, tots estan registrats a l'ordinador.

Llegir-se tots aquests llibres en una vida és, simplement, impossible. Per fer-se'n una idea, serien 900 volums cada any suposant que Bruno Schröder hagués començat a ser un lector voraç als 11 anys i no hagués parat fins a la mort.

 

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut