Metges atenen persones sensesostre a l'hospital de carrer de la parròquia de Santa Anna i el Sagrat Cor (ACN/Miquel Codolar)
Metges atenen persones sensesostre a l'hospital de carrer de la parròquia de Santa Anna i el Sagrat Cor (ACN/Miquel Codolar)
Barcelona

Un claustre convertit en hospital de carrer per atendre els sensesostre

Tercera edició de la iniciativa de la Parròquia de Santa Anna, on s'ofereixen serveis com dermatologia, odontologia o ginecologia

RedaccióActualitzat

Els metges ocupen durant tres dies el claustre de la parròquia de Santa Anna, al centre de Barcelona, coneguda per la tasca solidària que fa l'equip impulsat, entre altres, per la monja Viqui Molins.

Durant tres dies, inclòs aquest dijous, l'espai s'ha convertit en l'anomenat hospital de carrer. Personal sanitari de l'Hospital Sagrat Cor hi atén adults i menors i ofereix els mateixos serveis que a la sanitat pública, a la qual moltes d'aquestes persones no poden accedir o són reticents a fer-ho.

El servei de podologia és el més demandat, però també han tingut feina els dermatòlegs o els odontòlegs.

"El que més ens ha sorprès en l'hora i mitja que hem començat la consulta són les nombroses ferides causades per navalles, ganivets i vidres trencats, que, amb la poca o nul·la higiene, és inevitable que s'infectin", ha explicat la dermatòloga Montse Pérez.

 

 

També hi ha ulleres de segona mà preparades per tenir un nou ús, experts en drogodependència, servei d'ecografia ginecològica i pediatres per donar atenció a adolescents i joves.

De fet, en la primera edició, l'hospital de carrer va atendre sobretot homes d'entre 40 i 50 anys, mentre que ara hi han anat més joves, sobretot d'origen marroquí.

Es calcula que cada dia dormen al carrer a Barcelona gairebé 1.200 persones, i cada vegada hi ha més menors estrangers, sovint extutelats que viuen al carrer.

La parròquia de Santa Anna els ofereix no només un lloc on dormir i menjar, serveis que han continuat aquests dies, sinó també acompanyament. Quan es desmunti el consultori, un metge hi continuarà anant un cop a la setmana per atendre la gent.

 

 

ARXIVAT A:
PobresaSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut