Un manifestant a París amb una pancarta que diu: "Stop a la violència i l'odi". (Foto: EFE)
Un manifestant a París amb una pancarta que diu: "Stop a la violència i l'odi". (Foto: EFE)
París

Un ciutadà espanyol, principal sospitós de la mort d'un jove antifeixista a París

Diversos mitjans francesos situen un ciutadà espanyol de 21 anys com el principal sospitós de la mort de Clément Méric. Segons el diari "Le Point", la policia no té cap dubte que Esteban. M. és l'autor material dels cops, però no es pot demostrar que tenia intenció de matar-lo.

RedaccióActualitzat
Un espanyol sembla que està entre els set detinguts per l'agressió mortal a un jove estudiant antifeixista en ple centre de París. Alguns mitjans francesos el situen com a principal sospitós.

De fet, en l'edició digital, el diari "Le Point" revela, citant fonts pròpies, que no hi hauria cap dubte que el ciutadà espanyol, de 21 anys, seria l'autor material dels cops a Clément Méric, encara que no es pot demostrar la intencionalitat de matar la víctima.

El mateix diari diu que respondria al nom d'Esteban, que seria el més jove dels detinguts, entre els quals hi ha una dona, i que ja se n'ha interrogat tres. Tots serien militants d'un grup ultranacionalista.

L'agressió va passar quan la víctima i uns amics es van veure involucrats en una baralla amb caps rapats en un centre comercial de la capital francesa. La Joventut Nacionalista Revolucionària i el Front Nacional de Marine Le Pen, totes dues formacions d'extrema dreta, s'han desmarcat dels incidents.

París, i d'altres ciutats franceses, van viure aquest dijous una jornada de protestes per la mort del jove de 18 anys, militant d'esquerres, suposadament a mans d'un grup de caps rapats. Al centre de la capital, milers de persones van recordar Clément Méric, que va ser apallissat dimecres.
Anar al contingut