València

Un cirurgià valencià trasplantarà per primera vegada a Espanya les dues mans a una pacient

Un equip de cirurgians de l'hospital La Fe de València trasplantarà, per primera vegada a l'Estat, dues mans alhora a una pacient. De moment, aquesta intervenció només s'ha fet sis vegades al món a França, Àustria i la Xina. La dona que rebrà les dues mans les va perdre des del canell. Al centre sanitari ja està tot a punt mentre s'espera un donant, que haurà de complir molts requisits perquè l'empelt sigui possible. S'exigeix que la persona donant sigui del mateix sexe, raça i complexió que el receptor, a banda de les qüestions estrictament mèdiques.

Actualitzat
El doctor Pedro Cavadas serà el primer cirurgià espanyol que trasplantarà les dues mans a una pacient. Fins ara tan sols França, Àustria i la Xina han fet aquesta intervenció, que en qualsevol cas és molt poc freqüent, només se n'han fet sis al món. Segons el cirurgià, els riscos que corre el pacient per la immunosupressió estan molt més justificats que en el cas del trasplantament d'una sola mà, dels quals s'ha n'han fet el doble.

A l'Hospital La Fe de València, on es portarà a terme la intervenció, està tot a punt a l'espera d'un donant, que haurà de tenir uns requisits molt estrictes. Paradoxalment, al contrari que en el cas d'altres òrgans més vitals, en la donació de mans hi ha moltes condicions perquè l'implant sigui possible. S'exigeix que la defunció del donant sigui per mort encefàlica, que les mans arribin a l'hospital abans de cinc hores, que sigui del mateix sexe, raça i complexió que el receptor, que tingui compatibilitat analítica i que no tingui tatuatges ni infeccions.
Anar al contingut