Berlín

Un cigarret podria ser la causa de l'incendi d'un autocar a Alemanya amb 20 morts

Almenys una vintena de persones van morir i 12 més van quedar ferides aquest dimecres a la nit a Hannover, al nord d'Alemanya, per l'incendi d'un autocar a l'autopista A-2. El vehicle circulava cap a Berlín amb un grup de jubilats que tornava d'una excursió. La policia ha explicat que les flames es van originar al bany del vehicle on, probablement, un dels passatgers hi va fumar un cigarret d'amagat. Els equips de rescat han recuperat tots els cadàvers i ara els comencen a identificar.

Actualitzat

Un portaveu del Ministeri de l'Interior alemany ha indicat que la feina d'identificació dels cossos serà complicada perquè alguns dels jubilats que es van apuntar a l'excursió van decidir al final no anar-hi. 

La policia ha explicat que el conductor va aturar l'autocar al voral de seguida que va detectar foc dins del vehicle. Una desena de passatgers van tenir temps de baixar de l'autocar i en van sortir il·lesos perquè, segurament, estaven asseguts a prop de les sortides. Però les flames es van propagar tan de pressa que vint persones van morir i dotze van resultar ferides. Algunes tenien problemes de mobilitat.

El fet que només una desena de passatgers poguessin sortir de l'autocar en el moment de l'incendi fa que les autoritats hagin de revisar si el vehicle complia totes les normes de seguretat.

Anar al contingut