Barcelona

Un científic assegura que la meitat dels nascuts entorn de l'any 2000 tindran Alzheimer als 60 anys

El científic nord-americà Zaven S. Khachaturian ha advertit que la meitat de la població nascuda entorn de l'any 2000 tindrà Alzheimer als 60 anys. En el decurs d'una conferència organitzada per la Fundació Pasqual Maragall a Barcelona, l'expert ha dit que actualment quatre de cada cinc persones majors de 90 anys pateixen la malaltia i ha reclamat que les administracions assumeixin aquesta realitat com un "repte social que permeti donar solucions a aquest problema".

Actualitzat
El neuròleg Zaven S. Khachaturian ha participat en una conferència magistral organitzada per la Fundació Pasqual Maragall a Barcelona, a la qual ha assistit l'expresident de la Generalitat, la consellera de Salut, Marina Geli, i el secretari d'Estat d'Investigació del Ministeri de Ciència i Educació, Carlos Martínez Alonso, entre d'altres.

Segons ha dit Khachaturian: "Hem de canviar la nostra mentalitat i aconseguir saber què succeeix abans que es desenvolupi la malaltia." En aquest sentit, considera que l'Alzheimer no comença quan es diagnostica sinó "molt abans, i per això ens hem de preocupar de les primeres etapes".

El científic assegura que és en aquestes fases inicials de la malaltia quan s'han d'identificar les persones amb marcadors biològics que indiquin si desenvoluparan l'Alzheimer, i actuar abans que ho faci.

Així, les claus per lluitar contra l'Alzheimer, segons el neuròleg nord-americà, passen per accelerar el tractament i la prevenció i fomentar un model d'inversió que combini la iniciativa pública i la privada, en què l'administració s'arrisqui a investigar sobre nous medicaments.
Anar al contingut