Pla general de la presentació del cicle de xerrades que impulsa els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central. Imatge del 21 de març de…
Pla general de la presentació del cicle de xerrades que impulsa els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central. Imatge del 21 de març de 2019 (Horitzontal).

Un cicle de conferències per posar el focus en autors poc coneguts centrarà els actes de Sant Jordi a la Catalunya Central

ACN Vic.-Els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central impulsen un cicle de conferències de cara a Sant Jordi que buscar posar l'accent en autors poc coneguts del territori. Sota el títol 'Plomes que ens han precedit', el director de Cultura al territori, Lluís Cerarols, ha explicat que s'ha programat una sèrie de xerrades de sis autors reconeguts de la literatura catalana que "descobriran" l'obra d'escriptors de les comarques centrals "que per alguna raó o altra han quedat en l'oblit". Cada conferència es farà en una de les sis capitals de la Catalunya Central. La primera serà aquest divendres a Berga. L'editor i escriptor Jaume Huch glossarà el poeta berguedà Josep Fornell.

"Hem intentat rescatar autors importants que no tenen el pes que haurien de tenir", ha explicat aquest dijous Lluís Cerarols en la presentació dels actes que es realitzaran de cara a Sant Jordi a la Catalunya Central. El cicle de conferències per intentar posar fi a aquest greuge s'inicia aquest divendres i s'allargarà fins dijous 11 d'abril. Després de conèixer aquest divendres el poeta berguedà Josep Fornell de la mà de l'editor i escriptor Jaume Huch en una xerrada a l'Ajuntament de Berga, el cicle continuarà el 28 de març a la Biblioteca Ateneu-Les Bases de Manresa. Allà, el musicòleg i assagista Oriol Pérez s'aproximarà a l'obra literària de l'activista cultural manresà Vicenç Prat i Brunet. El 2 d'abril, el cicle es traslladarà a la Biblioteca Municipal de Moià amb una defensa de la poetessa Josefina Pons, que anirà a càrrec de Josep Fàbregas. El 4 d'abril, a la Biblioteca Central d'Igualada, Jaume Farrés glossarà el poeta Joan Llacuna. Les dues últimes conferències tindran lloc el 8 d'abril a la Biblioteca Manlleu BBVA, amb la poetessa Raquel Santanera, que parlarà del poeta Josep Grau i Jofre; i dijous 11 d'abril a la Biblioteca Carles Morató de Solsona, on el filòsof Víctor Pérez s'aproximarà a la figura enigmàtica de Josep Falp i Plana i la seva obra 'Lo geni català'. Durant la presentació, alguns dels conferenciants han admès que o bé no coneixien l'autor de qui havien de parlar o bé el coneixien molt poc i els ha sorprès gratament la descoberta. "Estem davant un oblit i una desmemòria que intentarem pal·liar amb aquest cicle", ha destacat un dels conferenciants, Oriol Pérez. A banda, Cerarols també ha explicat que s'ha editat un pòster amb el títol 'Plomes que ens han precedit. Cicle de conferències d'escriptors de la Catalunya central que cal conèixer". En aquesta làmina, que es distribuirà per totes les biblioteques de les comarques centrals, s'hi podrà trobar una llarga col·lecció d'autors acompanyats de la referència d'algunes de les obres més importants amb l'objectiu de donar-los visibilitat. Cerarols ha explicat que aquest llistat situat a les biblioteques pot servir per "picar la curiositat" d'aquells lectors que busquen nous horitzons. "Ni nosaltres mateixos coneixem tot allò que tenim més a la vora", ha lamentat.

Anar al contingut