Una botiga de Movistar a l'Illa Diagonal de Barcelona (Telefónica)

Un ciberatac a Movistar afecta dades personals de milers de clients

Milers d'usuaris de Movistar han rebut un SMS que els adverteix que les seves dades han quedat exposades

Ferran Vila CabanasActualitzat

La companyia Movistar ha reconegut aquest divendres que la setmana passada va patir un ciberatac que hauria afectat milers d'usuaris, encara que es tractaria d'"un percentatge molt petit dels clients".

En un missatge SMS enviat als afectats, Movistar explica que van detectar una "activitat inusual" en els seus sistemes "a través d'un accés irregular fet des de direccions IP sospitoses".


Algunes dades dels usuaris, exposades

Segons la companyia, aquests accessos s'han bloquejat i s'han pres les mesures perquè no es tornin a repetir, però això no ha pogut impedir l'accés a dades "bàsiques i d'identificació, dades de contacte i informació sobre els productes i serveis contractats" amb aquest operador telefònic.

En el mateix missatge, la companyia aclareix que els atacants no han pogut accedir a informacions sensibles com ara les dades de facturació, el compte bancari, el detall de les trucades o l'usuari i contrasenya privats per accedir als serveis contractats.

També asseguren que no tenen proves que s'hagi fet "cap tipus d'explotació" de les dades afectades, i conviden els afectats a trucar al servei d'atenció al client si necessiten més informació.

ARXIVAT A:
Pirateria
Anar al contingut