Un ciberatac a l'Ajuntament de Cambrils bloqueja tots els serveis municipals

Des de fa dies, el consistori no pot oferir cap mena d'atenció a causa d'un atac informàtic

RedaccióActualitzat

A l'Ajuntament de Cambrils, al Baix Camp, no es pot fer cap tràmit municipal. Des de la setmana passada que el sistema informàtic va ser objecte d'un atac informàtic del qual encara no s'ha pogut recuperar.

L'accés al registre d'entrada està suspès temporalment. Els accessos als servidors estan bloquejats i els serveis municipals i les comunicacions no poden funcionar amb normalitat. Això impedeix, per exemple, el pagament a proveïdors o la sol·licitud d'ajudes.

L'Ajuntament informa al seu web que sol·licituds, escrits i comunicacions es poden presentar a les oficines de Correus i als registres d'entrada d'altres administracions. També que les cites prèvies de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà es reprogramaran "tan aviat com es recuperi el sistema de tràmits". De moment, però, fins a nou avís.

 

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat. "Des de noves tecnologies portem treballant tots aquests dies. Tot i ser Nadal, hem estat a sobre per intentar solucionar-ho el més aviat possible."

Tot plegat ha trasbalsat al personal del consistori, que aquest dilluns ha fet una reunió d'urgència, però sobretot els usuaris, que no se'n saben avenir que no hi hagi alternatives.

El consistori està rebent l'assessorament de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, però encara no té una data per poder tornar a treballar amb normalitat.

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), alerta que els ciberatacs de programari de segrest contra administracions públiques són cada vegada més freqüents.

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut