Tancada dels estudiants a l'edifici del rectorat. (Foto: ACN)
Els estudiants continuen dormint cada nit al rectorat de la UAB. (Foto: ACN)
Cerdanyola del Vallès

Un centenar d'estudiants de la UAB tornen a bloquejar l'entrada al rectorat per reclamar una taula de negociació "eficient"

Es tracta del grup que fa un mes ja va ocupar l'edifici durant tres setmanes. Després d'una setmana de treva per intentar acostar posicions, els estudiants han decidit reprendre la tancada, perquè consideren que les negociacions no han donat fruits. Javier Rubió, el portaveu dels estudiants, ha explicat que, amb la seva acció, volen demanar "una taula de negociacions eficient i que realment estigui compromesa a arribar a consensos".

RedaccióActualitzat
Un centenar d'estudiants impedeixen l'entrada de treballadors a l'edifici del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es tracta del grup que fa un mes ja va ocupar l'edifici durant tres setmanes. Després d'una setmana de treva per intentar acostar posicions, els estudiants han decidit reprendre la tancada, perquè consideren que les negociacions no han donat fruits.

Javier Rubió, el portaveu dels estudiants, ha explicat que, amb la seva acció, volen demanar "una taula de negociacions eficient i que realment estigui compromesa a arribar a consensos". També reclamen que l'equip rectoral acati la vintena de mocions aprovades pel claustre de l'Autònoma el mes de març, que, entre d'altres qüestions, obliguen el rector a pronunciar-se en contra de les retallades i l'augment de taxes i a facilitar informació sobre les empreses privades que tenen seu al campus.

Per la seva banda, el vicerector de Relacions Institucionals de la UAB, Lluís Quintana, assegura que no entén per què els estudiants han emprès aquest camí, perquè aquest dilluns s'hi van reunir i dijous s'havien de tornar a trobar. Tot i això, descarta, de moment, que calgui la intervenció de la policia. "Creiem que al final els podrem convèncer que això que estan fent no té cap mena de sentit", ha afirmat Quintana.

L'acció dels estudiants ha obligat els 300 treballadors que normalment són al rectorat a repartir-se per diferents facultats del campus.
Anar al contingut