Pla general de la concentració de treballadors del sector del lleure a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Imatge del 21 de setembre de 2021. (Horitzo…
Pla general de la concentració de treballadors del sector del lleure a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Imatge del 21 de setembre de 2021. (Horitzontal).

Un centenar de treballadors del sector del lleure es concentren per reclamar una "veritable negociació" del conveni

ACN Barcelona.-Un centenar de treballadors del sector del lleure s'han concentrat aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar una "veritable negociació" del seu conveni, que afecta prop de 26.000 persones de Catalunya. UGT, CCOO i USOC han denunciat que les propostes de la patronal són "absolutament inacceptables", ja que van encaminades a la congelació salarial. "La patronal ens vol abocar a la més absoluta precarietat", ha explicat la responsable del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de la Federació d'Educació de CCOO, Cristina Broto. Els tres sindicats representatius del sector demanen un increment salarial i una millora del conveni, que inclogui una reducció de la jornada, permisos i la possibilitat de cobrar plusos.

"Portem des del 2018 amb el conveni obert i les negociacions no avancen", ha assegurat Broto en declaracions a l'ACN. En aquest sentit, els tres sindicats han explicat que des dels inicis de la negociació, a principis del 2018, la voluntat de les patronals ha estat orientada a "impedir un acord" que permeti millorar les condicions de treball. Segons els sindicats, l'última proposta que van tenir sobre la taula apostava per una congelació salarial -que s'acumula a la que han patit el 2017, 2018 i 2020- i una pujada del salari d'un 1% el setembre del 2022."És inadmissible i aquí estem reclamant que això no és la solució per un sector que és tan important per la comunitat educativa", ha reiterat Broto. En la mateixa línia, des d'USOC han assegurat que les condicions de la patronal són "inassumibles". A banda dels tres sindicats representatius del sector, que són els que estan a la taula de negociació, a la concentració també hi ha participat un grup de treballadors de la Federació d'Ensenyament de la CGT. La majoria de manifestants vestien samarretes on es podia llegir 'SOS Lleure educatiu' i duien cartells amb missatges en contra de la patronal. La d'aquest dimarts ha estat la primera mobilització dels treballadors del lleure educatiu, que ja han anunciat una nova concentració el pròxim 29 de setembre davant el Parlament de Catalunya.

Anar al contingut