Mas, envoltat d'alguns dels firmants del manifest, en tornar de Madrid el 20 de setembre (Foto: Reuters)
Mas, envoltat d'alguns dels firmants del manifest, en tornar de Madrid el 20 de setembre (Foto: Reuters)
Barcelona

Un centenar de personalitats signen un manifest "progressista" a favor d'Artur Mas

Un centenar de personalitats, alguns anteriorment vinculats al PSC, firmen un manifest de suport a Artur Mas i l'emplacen a unir tots els partits catalans al voltant de l'estat propi.

Catalunya RàdioActualitzat
Un centenar de professionals i personalitats de diferents àmbits polítics i socials, alguns anteriorment vinculats amb el PSC, han firmat un document de suport al president Artur Mas, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio.

El text, que defensa que Catalunya pugui constituir-se com un Estat dins d'Europa, el signen persones que es presenten com a "gent de conviccions catalanistes i de pensament progressista" i demanen a Mas que uneixi tots els partits catalans al voltant de l'estat propi, superant les tradicionals barreres dels partits polítics.

El manifest assegura que només amb un Estat es pot garantir que Catalunya tingui polítiques socials i de transparència avançades, protegeixi la seva llengua i la seva cultura pròpies i la seva administració pública sigui moderna i eficient. L'objectiu dels signants, parafrasejant Francesc Macià, és arribar a la "societat catalana lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa".

Entre els signants hi ha el sociòleg Salvador Giner, el periodista Xavier Bru de Sala, el catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo o el dissenyador Lluís Juste de Nin, entre d'altres. També s'hi troben noms tradicionalment vinculats abans als socialistes catalans, com l'exresponsable de Ciutadans pel Canvi Gabriel Fernández Díaz, l'exdiputat del PSC Pere Aiguadé o el filòsof Xavier Rubert de Ventós.

El text, titulat "Per l'estat propi, la cohesió i el progrés social", assegura que la construcció de l'estat propi ajuda a cohesionar el país i ha de servir per millorar l'estat del benestar.

Anar al contingut